VB Airsuspension
Nieuws

Eerste race zit er op voor het VB-Airsuspension Racing Team in het ow cup kampioenschap

Geplaatst op 16-04-2014

OW cup Assen, 5-4-2014

Op zaterdag 5 april vond de eerste wedstrijd van het ow cup kampioenschap plaats op het tt circuit in Assen. Dit was voor mij ook de eerste keer dat ik weer droge meters kon maken sinds september vorig jaar. Dat maakte het allemaal niet makkelijker ook omdat we nog al wat dingen aan de motor veranderd hebben afgelopen winter.

De eerste kwalificatie was ik ook niet tevreden met een 1.57 op plek 17. Dat viel me wel even tegen, maar er was nog genoeg ruimte voor verbetering!
In de tweede kwalificatie ging ik direct als eerste de baan op, met als doel om achter een paar snellere jongens aan te rijden. Na 2 rondjes werd ik ingehaald en ik kon er direct achter aan. Dit resulteerde ook in een paar snelle ronden met als snelste een 1.52.7. Geen PR maar wel goed voor een 5estartplaats.

Om 16:00 uur was de start van de race. Omdat mijn starts vaak wel goed zijn ging ik er van uit dat het goed ging komen, ook omdat ik nu op de 2e startrij stond. De lichten gingen uit en met de perfecte dosis gas en koppeling reed ik al die pk kanonnen voorbij! Ongeveer een halve ronde lag ik op kop voor dat Marc Eusman voorbij kwam. Daarna viel ik iets terug omdat ik iets concentratie verloor. Het was lastig rijden omdat ik door die goede start veel snelle rijders achter me had zitten die ik daarna niet bij kon houden. Twee ronden voor het eind zag dat ik veel sneller was dan 2 rijders voor mij. Die heb ik in de laatste ronden nog weten te passeren. Uiteindelijk een 6e plaats gepakt in een sterk startveld en 3 seconden sneller dan in September. Ik heb ook mooie constante tijden kunnen rijden, met als snelste een 1.52.9 in de laatste ronde.

Er is nog veel verbetering en dat is goed want het seizoen is pas net begonnen. We moeten nog wat aan de vering doen en de bochtensnelheid moet hoger. Vrijdag 18 april gaan we naar Assen om 5 sessies te trainen en om de motor te fine tunen.

Victor Benno