VB Airsuspension
Nieuws

VB-Racing Team 2e race NK Sportcup 1000

Geplaatst op 14-05-2014

Zaterdag 3 mei was de tweede race van het OW cup kampioenschap. De vrijdag ervoor waren we al aanwezig om 3 sessies te trainen tijdens een crt dag. Dat verliep allemaal vlekkeloos.


Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdagochtend in de eerste ronde hield de koppeling er mee op. Terug in de pitbox hebben we de koppeling uit elkaar gehaald. Eerst dachten we dat het de platen waren omdat deze niet al te best meer waren. Gelukkig zit er in Assen een ducati dealer en binnen drie kwartier hadden we een nieuwe set platen. Net op tijd voor de tweede kwalificatie zat alles weer in elkaar. Helaas begon de koppeling na een paar bochten weer te slippen. Dit betekende dat ik geen tijd neer heb kunnen zetten.


Voor de race hebben we nog van alles geprobeerd met dikkere en andere platen maar het hielp niks. Het probleem zat ergens anders. Achter de koppeling om precies te zijn. Daar was één of meerdere balletjes los gelopen van de slipperclutch. Het was misschien nog wel te repareren maar de tijd begon te dringen. Gelukkig kon ik van iemand anders een splinternieuwe koppeling overnemen.


In overleg met de wedstrijdleiding mocht ik gelukkig wel starten, helaas vanaf de laatste plek p36. Dat werd dus een inhaalrace. De start verliep goed, al slalommend wist is een man of 15 te pakken al voor de eerste bocht. Daarna nog een paar. De eerste rondjes waren wel wennen omdat de koppeling nu compleet anders was. Die oude heeft blijkbaar nooit goed gewerkt. Het was verder een prachtige race veel positie wisselingen. Dat kostte helaas wel wat tijd daarom moest ik een groepje voor mij laten gaan. De laatste drie ronden kon ik me losrijden. De rondentijden doken meteen omlaag, helaas te laat om de rest nog binnen te hengelen. Wel een nieuwe PR gereden, 1.51.484!

Na uiteindelijk 23 man te hebben ingehaald ben ik als 13e gefinisht. Jammer van de verprutste kwalificaties anders had er veel meer ingezeten.

Victor Benno