VB Airsuspension
Nieuws

Voorwoord directie - E-News Juni 2014

Geplaatst op 04-06-2014

Er is al weer enige tijd verstreken sinds mijn laatste mededeling in ons E-News. Intussen is er van alles gebeurd: positieve, maar helaas ook droevige zaken binnen de VB-Groep.

Laten we met het droevige nieuws beginnen: helaas moet ik u mededelen dat onze zakenpartner en directeur van VB-Airsuspension RUS OOO in Rusland, Stanislav Bardetsky, eind vorig jaar zeer onverwacht in de bloei van zijn leven is overleden. R.I.P. Stani, je was voor ons allemaal een vriend en een voorbeeld in je enthousiasme, toewijding en passie voor alles wat je van plan was. We zullen je herinneren als de man die met zijn laatste geld een hulpluchtvering bij ons kocht en die binnen acht jaar tijd een zeer mooi bedrijf uit de grond wist te stampen. Je blijft in onze gedachten ‘mister self-made man’.
Naast deze uiterst droevige mededeling hebben we eigenlijk alleen maar positieve berichten. Wat te denken van het oprichten van VB-Airsuspension North America Corp. met daarbij al de eerste successen in de ambulance- en campermarkt. Of het opstarten van VB-Airsuspension India Pvt. Ltd. en de voor ons zeer succesvolle beurs in New Delhi. Ook in India staat VB nu op de kaart: de eerste leveringen lopen en de klanten zijn erg enthousiast over de eerste tests.

Stand Auto - Expo Components 2014, New Delhi India

Verder hebben we weer een enorme groei doorgemaakt. De VB-Groep heeft inmiddels 75 medewerkers en we zijn nog op zoek naar nieuwe medewerkers.

In navolging van het succes van ons feest ter ere van ons 20-jarig bestaan, hebben we in april van dit jaar samen met Veth Automotive de ‘Dutch Dakar Experience’ georganiseerd. Een groots evenement voor een specifieke groep relaties. Op het Eiland van Maurik was er in elke hoek van het grote evenemententerrein EvM19 wel iets te beleven. Relaties konden allerlei VB-Airsuspension-producten testen, zowel in voertuigen op het off-roadparcours als in de verschillende voertuigen die klaarstonden voor een prachtige on-roadroute door de Betuwe. De klap op de vuurpijl was natuurlijk het meerijden in verschillende Dakar-trucks die voorzien waren van de luchtveersystemen van VB-Airsuspension.
Bekende Dakar-rijders als Jan Lammers, Wuf van Ginkel en Martin van den Brink waren van de partij om gasten een onvergetelijke ervaring mee te geven.
Ook tijdens Le Dakar van dit jaar werden onze veersystemen weer door verschillende teams aan de elementen blootgesteld in deze zwaarste rally ter wereld. Net als in de voorgaande jaren bewezen onze producten hun kwaliteit en betrouwbaarheid en doorstonden ze de rally zonder problemen!
Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het komende Dakar-seizoen alweer begonnen. Dankzij een continue doorontwikkeling van onze producten, zorgen we ervoor dat ze zich ook volgend jaar weer kunnen bewijzen! Door de Dakar-deelname met onze producten is een geheel nieuw productgamma ontstaan: een compleet pick-up- en off-roadprogramma met VB-FullAir- en VB-SemiAir-producten voor de zeven grootste merken in dit segment.


We hebben niet alleen onze huidige producten verbeterd, maar ook het aanbod aan VB-FullAir-producten flink uitgebreid. Zo rijden de eerste prototypes van de nieuwe V363 (Ford Transit) en de X82 (Renault Trafic/Opel Vivaro) al rond en binnenkort komen daar nog meer voertuigmodellen bij.

Om de groei van het bedrijf in goede banen te kunnen leiden, zijn we sinds begin dit jaar volop bezig met de implementatie van een nieuw ERP-, MRP- en CRM-systeem. We groeiden uit het jasje van ons huidige systeem en waren toe aan iets groters. Na een grondige voorbereiding van een jaar hebben we de geschikte opvolger gevonden in Microsoft Dynamics AX. We zijn volop bezig met het analyseren, ontwerpen en testen van het systeem en het belooft nu al veel goeds. Kwaliteit kost tijd, dus we hopen eind dit jaar ‘live’ te gaan. Met dit nieuwe systeem zal VB-Airsuspension straks helemaal klaar zijn voor verdere groei!

We kunnen dus wederom mededelen dat het nog steeds erg goed gaat met de VB-Groep en daar is het gehele VB-team natuurlijk erg trots op. Wij gaan voor u door om ons productgamma verder uit te breiden en te verbeteren, zodat wij u ook in de toekomst kunnen melden: we are ‘making everyday smoother’!

Victor Benno