VB Airsuspension
Nieuws

VB-Racing Team Ducati club race 2014

Geplaatst op 18-06-2014

Ducati club race 2014

Voor het derde jaar achter elkaar hebben we deelgenomen aan de DCR. De afgelopen 2 jaar telde deze mee voor het kampioenschap, dit jaar rijden we in een andere competitie dus is het meer een goede training voor de ow cup.Vrijdag waren er 4 vrije trainingen waarvan één met proefstarts. Mijn beste tijd tot dusver was een 1.51. Het doel was om dit weekend 1.50 te rijden, maar na de tweede sessie zat ik al op een 1.49!
Dik tevreden begonnen we op zaterdag aan de kwalificaties. De eerste paar rondjes was het lastig omdat er veel langzame rijders op de baan waren. Toch wist ik weer een 1.49 te rijden. Dat was goed voor een tweede plaats bij mij in de groep en waarschijnlijk ook goed genoeg om mezelf te kwalificeren voor de desmoquattro, de snelste race klasse op zondag!

Van alle groepen pakken ze dan de snelste rijders, zo werd ik ingedeeld op plek 24 in de desmoquattro. Trots dat ik daar mocht starten, in 2013 zat ik nog een groep lager.

De start was perfect en ik ging binnen een paar seconden van 24 naar ongeveer plek 14. De eerste paar ronden kon ik goed meekomen en mijn plek verdedigen. Na 3 ronden kwam de band op temperatuur en begon flink te glijden door de hoge temperatuur. Omdat ik mijn handen vol had aan de glijdende motor kreeg ik al snel last van opgepompte onderarmen. Het was moeilijk om mijn plek vast te houden en verloor een aantal plaatsen die ik ook niet direct terug kon pakken. De rondetijden bleven constant maar ik kon niet sneller rijden dan 1.50. Uiteindelijk ben ik als 19e gefinisht van de 36! We hebben veel geleerd dit weekend en elke keer als ik rij zijn we weer wat sneller.

Victor Benno