VB Airsuspension
Nieuws

VB-Racing Team OW cup Assen 7-6-2014

Geplaatst op 18-06-2014

Met veel vertrouwen en een goed gevoel vertrokken we op vrijdag richting Assen. Na een goede Ducati club race moest het podium er in zitten. Om de grip te verbeteren reden we voor de eerste keer met een 200/60 achterband, om deze te kunnen monteren hebben we ook een kleiner voortandwiel geplaatst zodat het wiel verder naar achteren kon.

Omdat het die dag erg warm werd en de grip mogelijk wat minder besloot ik tijdens de eerste kwalificatie er volle bak voor te gaan. Dat was al om 9:15 uur dus toen was het nog redelijk koel.
In zeven ronden tijd reed ik een 1.49 wat goed was voor de voorlopige pole position.Om tien over 11 was de tweede kwalificatie. Ik ging als tweede de baan op en na één opwarm ronde reed ik meteen een 1.48 hoog. De ronde daarna had ik vrij baan en ging ik nog een tandje harder, dit maal een 1.48 laag. Dat zag ik op mijn pitbord en ik besloot binnen te komen om mezelf en de banden te sparen voor de race. In de hoop dat niemand mijn tijd kon verbeteren. De 1.48.3 bleek inderdaad goed genoeg voor mijn eerste pole position! Dat voelde als een overwinning. Op de tweede plaats stond Bas Leneman, een goede vriend van mij. Mooier kon het haast niet, ik was 1.3 seconden sneller dan hem dus ik dacht uitrijden is winnen…De start van de race was om half 3. Normaal zijn mijn starts altijd perfect, alleen deze keer ging het wat minder. Ook had ik de motor ook niet goed in de versnelling staan in de eerste bocht. Desondanks kon ik de eerste plek behouden. Na één ronde werd ik gepasseerd door Paul Kuijpers, dat had ik niet verwacht en raakte een beetje in paniek. Daardoor schakelde ik niet goed terug voor de strubben en verloor nog een plek aan Bas, die ik voor de GT-bocht weer terug pakte. Zo ging het een paar ronden achter elkaar door. Ieder van ons drieën reed wel een keer voorop. Na zes rondjes pakte ik de kop over en die heb ik niet meer uit handen gegeven. Het was nog wel spannend omdat ik op m’n pitbord steeds +0.0 zag staan. In de laatste ronde zag ik +0.5 en ging ik nog harder om Bas te verassen zodat hij niet meer voorbij kon komen. Dat werkte want ik kwam als eerste over de lijn!!!!! De rondtijden waren ook super, constante 48ers en 2x een 47er. Nooit gedacht dat ik dat zou halen. De motor voelt zo veel beter aan na alle kleine aanpassingen en ik kan hem echt rijden zoals ik wil. Waarschijnlijk kan ook nog wel harder als het moet want er is nog steeds genoeg ruimte voor verbetering. Nu op naar de Supercup op 19-7-2014!

Ik heb de volledige race gefilmd vanaf mijn motor, te zien op youtube:
Bekijk de film hier

Victor Benno