VB Airsuspension
Nieuws

VB-CoilSpring voor de Fiat Ducato/Peugeot Boxer/Citroën Jumper

Geplaatst op 05-08-2014

Zoals de meeste camperaars wel weten, gebruiken veel camperbouwers het onderstel van een Fiat Ducato, Peugeot Boxer of Citroën Jumper (X250). Het standaardveersysteem van bovenstaande voertuigen is niet helemaal geschikt voor een opbouw van een camper. Daarom is een aanpassing aan het veersysteem zeer aan te raden.

Voor de X250 heeft VB-Airsuspension al verschillende oplossingen beschikbaar: volledige luchtvering op de voor- en/of achteras , hulpluchtvering op de achteras en verzwaarveren op de vooras.
Toch werd er steeds vaker naar een “simpele” oplossing voor de achteras gevraagd. VB-Airsuspension heeft goed naar haar klanten geluisterd en heeft voor de achteras van de X250 een VB-CoilSpring ontwikkeld.
De VB-CoilSpring ondersteunt de bladveren op de achteras van het voertuig. Deze oplossing is vooral geschikt voor campers die altijd zwaar beladen zijn en waarvan de belading nauwelijks wordt gewijzigd.
Bijkomend voordeel van de VB-CoilSpring is dat de camper 2 tot 3 centimeter uit de veren komt, waardoor er meer veerweg wordt gecreëerd. Het “doorhangen” van uw achteroverbouw wordt daardoor verminderd.


Als u graag meer informatie over de VB-CoilSpring wilt, neemt u contact op met uw lokale VB-Partner.

Victor Benno