VB Airsuspension
Nieuws

VB-Airsuspension-producten voor offroadvoertuigen en pick-ups

Geplaatst op 05-08-2014

Vanwege het toegenomen gebruik van pick-ups en offroadvoertuigen en de vele aanvragen hiervoor heeft VB-Airsuspension ook veersystemen voor deze voertuigtypes ontwikkeld.

Veel pick-ups worden zwaar beladen: denk hierbij aan het gebruik door hoveniers en boswachters, maar natuurlijk ook aan het gebruik van de zogeheten “camperunit”. Als een voertuig zwaar wordt beladen, komt dit niet ten goede aan de rijeigenschappen en de stabiliteit van het voertuig. Daarom is het uitermate verstandig om een veersysteem van VB-Airsuspension op uw voertuig aan te brengen.

Door bijvoorbeeld een hulpluchtveersysteem te monteren, komt het voertuig weer op een hoger rijniveau te liggen en creëert u een grote veerweg. Dit komt allemaal ten goede aan de rijeigenschappen van het voertuig. Zo zorgt u voor meer comfort en stabiliteit en hangt het voertuig minder scheef.

De hulpluchtveersystemen kunnen worden geleverd als basis- en als comfortset.
Alle systemen worden met de benodigde goedkeuringen en handleidingen geleverd.

 

Na de “introductie” van deze systemen op de Caravan Salon Düsseldorf 2013 kwam er vanuit de markt steeds meer vraag naar volledige luchtveersystemen voor pick-ups en offroadvoertuigen.

Samen met partner JS Automotive heeft VB-Airsuspension een VB-FullAir 4C-systeem (volledige luchtvering op de voor- en achteras) voor de Land Rover Defender en voor de Mercedes-Benz G-Klasse ontwikkeld. Het systeem geeft het voertuig meer comfort en maakt het mogelijk om de bodemvrijheid bij een bepaalde snelheid te verhogen of te verlagen.

Ook heeft VB-Airsuspension het VB-FullAir 2C-systeem (volledige luchtvering op de achteras) voor de Volkswagen Amarok ontwikkeld. Een vergelijkbaar systeem heeft de afgelopen twee Dakar-rally’s onder een voertuig gezeten en heeft de finish zonder problemen gehaald. Op dit moment is een vergelijkbaar systeem in ontwikkeling voor de Nissan Navara. Dit systeem zal vanaf de Caravan Salon Düsseldorf 2014 beschikbaar zijn.

Victor Benno