VB Airsuspension
Nieuws

Voorwoord van de Directie - E-NEWS September 2014

Geplaatst op 18-09-2014

Het beursseizoen is weer begonnen voor VB-Airsuspension. We hebben al weer enkele beurzen achter de rug, maar er staan er nog veel meer op de planning. Er staat ons dus een spannende, drukke, maar bovenal leerzame en leuke tijd te wachten! We komen dan immers weer eens goed in beeld en ontmoeten onze partners, dealers, klanten en de eindgebruikers.
Op de beurzen laten we onder andere onze VB-SemiAir-set voor het AL-KO AMC-chassis zien.
Op de beurzen zullen we ook de enige echte VB-APP introduceren. Met deze App heeft u alle belangrijke informatie tot uw beschikking en kunt u ook uw luchtvering bedienen. Op onze website kon u hier al eerder over lezen.
Ook dit jaar is er dus weer genoeg te beleven bij de VB-stands.
Behalve door de deelname aan beurzen vergroten we onze zichtbaarheid in de markt ook via de pers. Onze groei is niet onopgemerkt aan hen voorbijgegaan. De afgelopen periode werd er uitgebreid over VB en onze producten geschreven in onder andere de Dakar Gids4WD Magazine en Off-Road Magazine.

Onlangs heeft VB-Airsuspension een nieuw klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Het bedrijf is zo gegroeid dat we het tijd vonden om eens op een moderne manier uit te zoeken hoe onze klanten ons zien. Van wie kun je immers beter leren dan van je eigen klanten? Met de verkregen feedback zijn we direct aan de slag gegaan. Gemiddeld scoorde VB-Airsuspension een mooie 4,3 op een 5-puntsschaal. Niet slecht, al zeggen we het zelf! Maar er is ruimte voor verbetering en daar gaan we dan ook hard aan werken.

 

Vanaf november 2014 staat de automotive-branche voor een nieuwe uitdaging. Vanaf dan moeten vrijwel alle toeleveranciers uit de automotive-branche die gewicht, zwaartepunt, wielen, banden of remmen van het voertuig aanpassen of onderdelen op- of inbouwen aantonen dat hun product geen negatief effect heeft op de Electronic Stability Control (ESC, ook wel ESP genoemd) van het voertuig. Wanneer dit niet kan worden aangetoond, zal de ESC moeten worden uitgeschakeld. De ESC (link naar een filmpje) ondersteunt de bestuurder in een kritieke situatie waarin het voertuig dreigt te slippen. ESC wordt als een van de grootste uitvindingen voor veiligheid van de laatste decennia gezien. Uiteraard onderkent VB-Airsuspension het belang van ESC voor de veiligheid en daarom willen wij graag dat al onze producten aan de richtlijn voldoen. Daarom is VB al lange tijd geleden begonnen met de voorbereiding. Nu is het dan eindelijk zover: VB-Airsuspension beschikt over een simulatieprogramma waarmee we virtueel kunnen aantonen dat onze producten en (lucht)veersystemen de Electronic Stability Control niet nadelig beïnvloeden. VB is hiermee de eerste niet-voertuigfabrikant die dit kan en hiervoor ook officieel is gecertificeerd. Met VB-producten en (lucht)veersystemen rijdt u dus altijd veilig en volgens de laatste wettelijke normen.
Lees hier meer over de nieuwe ESC-regeling.

Victor Benno