VB Airsuspension
Nieuws

Even voorstellen - WDT-Services

Geplaatst op 18-09-2014

Waarom WDT-Services

Het homologeren van voertuigen of voertuigcomponenten conform de nationale en Europese wetgeving vergt steeds meer specifieke kennis van wetgeving en voertuigen. Doordat de voertuigsystemen op het gebied van veiligheid en koersvastheid steeds complexer worden, wordt ook de wetgeving steeds complexer en omvangrijker. Bovendien dienen de voertuigen een of meer praktische tests te ondergaan, waarvoor testapparatuur en faciliteiten nodig zijn. In de praktijk betekent dit dat het verkrijgen c.q. maken van een homologatiedocument veel tijd kost.
Een typegoedkeuring is een kostbaar, specialistisch en tijdrovend proces.

WDT-Services biedt

Begeleiding en advisering op het gebied van alle wettelijke nationale en Europese voorschriften

Opwaardering van het GVW: leveren van wettelijk vereiste documenten voor het verhogen van asgewichten/GVW

Begeleiden, documenteren en testen van veersystemen voor pick-ups en bestelwagens (GVW < 7,5 t)

Homologatieservice voor voertuigen en voertuigcomponenten

ESC-simulatie: bepalen van de voertuigstabiliteit conform de EU-wetgeving bij een gewijzigde chassissterkte of positie van het zwaartepunt van het voertuig

Samenwerking met VB-Airsuspension
Vanwege de steeds complexer wordende wettelijke nationale en Europese voorschriften, werd er door VB-Airsuspension gezocht naar een gerenommeerde partij die VB-Airsuspension snel en vakkundig bij deze vraagstukken kan ondersteunen. Zo is de samenwerking tussen VB-Airsuspension en WDT-Services ontstaan.

Victor Benno