VB Airsuspension
Nieuws

VB-Racing Team OW cup Assen, 27-09-2014

Geplaatst op 13-10-2014

Dit was al weer de laatste racedag van het seizoen, bestaande uit één kwalificatie en twee races. De eerste kwalificatie stond geplant op 9 uur ’s ochtends als eerste van de dag.

De training bepaalde de startplek voor de twee races dus het was erg belangrijk om goed vooraan te staan. Omdat we de vorige keer alleen maar met regenbanden hebben gereden was het even wennen om in mijn ritme te komen met slicks op een droge baan. Op het rondenbord zag ik tijden voorbij komen van 1.55 1.54 terwijl ik het idee had dat ik 1.45ers reed haha. Uiteindelijk met veel moeite een 1.53 gereden. Er was erg veel verkeer van een langzamere klasse op de baan. De twincup reed deze keer samen met de sportcup 600b. Mijn tijd was goed voor een 6e startplek op de tweede startrij, dus de schade viel nog mee.

Om 11:11 was de start van de eerste race. Ondanks een iets happende koppeling kwam ik weer erg goed van de plek. Zij aan zij met Bas Leneman gingen we samen op de eerste bocht af. Ik wist net een fractie later te remmen en pakte de eerste plek. Mijn eerste ronde was veruit de snelste van het hele startveld en ik kon een mooi gaatje slaan. Het ging allemaal perfect en ik kon mooi m’n eigen race rijden. Pas na 5 rondjes kwam Jurgen Faro mij voorbij op start finish, die ik een halve ronde later weer kon terugpakken. De ronde daarna pakte Bas mij in de stekkenwal maar ging te wijd, binnen een paar meter lag ik weer aan de leiding. Aan het einde van de 7e ronde rode vlag in de ramshoek, er lag een motor in de gt bocht op de baan. Dat betekende einde wedstrijd en de tweede overwinning van het jaar!!!!!

Race 2 startte om 15:00 uur. Martijn Duijkers stond op pole, hij heeft race 1 niet kunnen rijden vanwege een kapotte motor.
Mijn start was denk ik de slechtste van het hele seizoen en ik ging als 5e of 6e de eerste bocht in omdat de koppeling nu echt op is. De volgende bochten wist ik meteen een paar plaatsen goed te maken om als tweede achter Martijn de veenslang op te gaan. In de ruskenhoek kon ik hem buitenom voorbij en ik lag weer aan de leiding. Dat duurde echter niet lang want voor het einde van de eerste ronde kwam Martijn mij met een noodgang voorbij vlak voor de ramshoek. Daarna kon ik hem alleen maar volgen, de afstand bleef ongeveer gelijk. Soms liep ik iets in maar op de rechte stukken kon ik niet bij blijven. Op het pitbord zag ik dat de afstand met Bas achter mij ook ongeveer gelijk bleef dus ik kon me blijven consenteren op Martijn. De laatste drie ronden hadden we wat last van achterblijvers waar ik erg goed langs op kon komen. Martijn had er iets meer moeite mee waardoor ik het gat in de laatste ronde helemaal dicht kon rijden. Uitremmen in de gt lukte niet maar ik had wel een betere drive de bocht uit. Helaas kwam ik op de streep net 0.031 van een seconde te kort voor de tweede overwinning van de dag. De tweede plaats ben ik natuurlijk ook erg gelukkig mee.

Omdat ik vóór Bas ben geëindigd betekende ook dat ik de 5e plaats in het kampioenschap veilig had gesteld en ‘s avonds een huldiging kreeg! Ongelofelijk als je nagaat dat ik maar 3x ben gestart in de twincup…

Victor Benno