VB Airsuspension
Nieuws

Verandering van het ERP-systeem en de gevolgen voor u

Geplaatst op 21-10-2014

Een tijdje geleden heeft u in ons E-News en op de website al kunnen lezen dat VB-Airsuspension bezig is met de implementatie van een nieuw ERP- en CRM-systeem. VB-Airsuspension groeide uit het jasje van het huidige systeem en was toe aan iets groters. Na een grondige voorbereiding van een jaar heeft VB-Airsuspension de geschikte opvolger gevonden in het programma Microsoft Dynamics AX.

Sinds februari zijn een aantal medewerkers volop bezig met de noodzakelijke voorbereidingen voor het nieuwe systeem. Per afdeling zijn er bijna dagelijks 1 tot 2 medewerkers bezig met de implementatie van het nieuwe systeem.
Zoals u begrijpt, zorgt dit voor extra druk en brengt dit extra werk met zich mee. Wij doen echter ons uiterste best om u, onze VB-partner, nog steeds dezelfde gewenste service te bieden. Het kan echter voorkomen dat het iets langer duurt voordat u een antwoord krijgt van VB-Airsuspension.

Op maandag 1 december 2014 is het dan zover, dan gaat Microsoft Dynamics AX live.

Dat houdt in dat het bij VB-Airsuspension vanaf nu een zeer drukke periode gaat worden, waarin we onder andere onze huidige voorraden en artikelen moeten gaan inventariseren. Dit heeft de volgende gevolgen voor u:

  • Het magazijn van VB-Airsuspension zal in week 48 (maandag 24 november tot en met vrijdag 28 november) gesloten zijn. Er zullen in deze week geen sets en onderdelen worden uitgeleverd.
  • Bestellingen voor VB-FullAir en VB-NivoAir die tot en met week 45 (vrijdag 7 november) worden geplaatst, worden nog in week 47 uitgeleverd (afhankelijk van het aantal bestelde sets).
  • Bestellingen die na vrijdag 7 november worden geplaatst, worden vanaf week 49 weer uitgeleverd (afhankelijk van de orderdatum en de ordergrootte).
  • Bestellingen voor VB-SemiAir, VB-CoilSpring en reserveonderdelen die tot en met donderdag 20 november worden geplaatst, worden (mits voorradig) regulier uitgeleverd.
    Bestellingen die na donderdag 20 november worden geplaatst, worden vanaf week 49 weer uitgeleverd.


Als u dus nog onderdelen of sets nodig heeft, adviseren wij u deze zo spoedig mogelijk te bestellen.

Onze excuses voor het ongemak. Wij hopen op uw begrip!

Tijdens het ‘live gaan’ kunnen er in verband met de koppeling aan het nieuwe systeem problemen met de SMT optreden. Als u problemen ervaart, neem dan direct contact met ons op, zodat wij u verder kunnen helpen.

Uiteraard rekenen wij op een goede start, maar u zult begrijpen dat er met een nieuw systeem altijd onverhoopt iets mis kan gaan. VB-Airsuspension zal er alles aan doen om de hele overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Middels deze brief willen wij u ook alvast op de hoogte stellen van de eindejaarssluiting van VB-Airsuspension. Zoals u hiervoor heeft kunnen lezen, zal VB-Airsuspension een week haar magazijn sluiten om alles te inventariseren. Een aantal weken later zal VB-Airsuspension twee weken gesloten zijn in verband met de kerstvakantie.

Dit heeft voor u de volgende gevolgen voor het bestellen van sets en onderdelen:

  • Bestellingen voor VB-FullAir en VB-NivoAir die tot en met week 49 (vrijdag 5 december) worden geplaatst, worden in week 51 nog uitgeleverd (afhankelijk van het aantal bestelde sets).
  • Bestellingen voor VB-FullAir en VB-NivoAir die na week 49 worden geplaatst, worden vanaf week 2 weer uitgeleverd (afhankelijk van de orderdatum en de ordergrootte).
  • Bestellingen voor VB-SemiAir, VB-CoilSpring en reserveonderdelen die voor dinsdag 16 december worden geplaatst, worden (mits voorradig) regulier uitgeleverd.
  • Bestellingen voor VB-SemiAir, VB-CoilSpring en reserveonderdelen die na dinsdag 16 december worden geplaatst, worden vanaf week 2 weer uitgeleverd.

 

Via deze weg willen wij u op de hoogste stellen van de grote verandering binnen VB-Airsuspension en willen wij u tevens om uw begrip vragen, mocht er onverhoopt iets misgaan.

Wij zullen u binnenkort ook informeren over veranderingen met betrekking tot documenten en werkwijzen. Deze zullen vanwege het nieuwe systeem namelijk veranderen.

Victor Benno