VB Airsuspension
Nieuws

Dakar Pre-Proloog 2014

Geplaatst op 07-11-2014

Zondag 9 november 2014 staat de 11e editie van de RTL  GP Dakar Pre-proloog op het programma.
Ook deze editie van de Dakar Pre-proloog krijgen de talloze fans in Nederland wederom de kans om hun Dakar-helden van dichtbij in actie te zien en te ontmoeten tijdens dit grootste Pre-Dakar-evenement ter wereld.

De laatste jaren was VB-Airsuspension sponsor van verschillende rallyteams die meededen aan de zwaarste rally ter wereld: Le Dakar. Deze teams reden met voertuigen voorzien van een veersysteem van VB-Airsuspension. VB-Airsuspension kon op deze manier laten zien dat de producten van VB-Airsuspension zelf de barste omstandigheden van Le Dakar aan kunnen!

Dit jaar zijn er een aantal veranderingen:

Zo doet Henk Knuiman, dit jaar voor het eerst na 10 jaar achtereen mee te hebben gedaan aan Le Dakar niet mee en zal dus ook niet zijn servicevoertuig , voorzien van VB-SemiAir mee rijden met de rally. Henk gaat zich op de jeugd richten en we wensen hem daarbij veel succes.

Het team van Mammoet Rallysport heeft zich aangesloten bij het team van MKR Adventure en zal  met een Renault voorzien van andere vering gaan rijden. Des al niet te min wenst VB-Airsuspension het team van Mammoet Rallysport veel succes in Le Dakar 2015.Wel zal de equipe van Ginaf Rally Power ( Wuf van Ginkel, Edwin van Ginkel en Jos Smink ) weer aan de start staan met een doorontwikkeld luchtveersysteem op de voor-en achteras van VB-Airsuspension.
samen met Ginaf en de HAN ( Hogeschool Arnhem – Nijmegen ) is de luchtvering getest en later in uitvoering gebracht met praktijktesten in een steengroeve in Menden (DE) en in Marokko.
Diverse zaken rond de balgen en de besturing zijn aangepast en samen met de demperfabrikant is de juiste afstelling van de dempers bepaalt.

Last minute nieuws: In Le Dakar 2015 komt Jan Lammers toch nog aan de start in zijn zwart/ wit geblokte truck. Jan zal de service truck van Ginaf Rally Service, ook voorzien van de luchtvering van VB-Airsuspension gaan besturen.

Kortom het gehele Ginaf Rally Power Team  is klaar voor Le Dakar 2015!

U kunt de 3 nieuwe Ginaf Rally Power Trucks en de service truck op zondag 9 november 2014 zelf aanschouwen tijdens de Dakar Pre-proloog.

In een later stadium leest u op onze website ( www.vbairsuspension.com ) en op onze speciale Dakar website
www.vbgoesdakar.com ) meer over de teams, onze luchtvering en de wedstrijdverslagen tijdens Le Dakar.

Victor Benno