VB Airsuspension
Nieuws

NK jeugdtrial Sleen

Geplaatst op 13-10-2016

Verslag familie te Mebel NK jeugdtrial Sleen:

We vertrokken zondags om 6.30 uur richting Sleen. Het was fris, de eerste nachtvorst was een feit. Om 8.30 uur kwamen we aan op het terrein.
We hebben direct alle non-stops gelopen: dit keer 8 non-stops die 4 keer gereden moeten worden en deze zijn wat langer dan gewoonlijk. Om 9.30 is de motor- en helmkeuring, dit is allemaal weer prima in orde.
Vervolgens gaat Jasper inrijden. I.v.m. kans op regen in het noorden hebben we de motor voorzien van een nieuwe voor- en achterband. Op deze manier zou Jasper toch maximaal grip hebben. Om 10.45 uur is de rijdersbespreking en iedereen heeft zin om te beginnen.


In de aspirantenklassen zijn dit keer 9 deelnemers. Nadat iedereen zijn strafpuntenkaart in ontvangst heeft genomen begint de wedstrijd. De eerste ronde is een tegenvaller: de eerste non-stop heeft Jasper helemaal goed gereden maar een bordje gemist, waarvoor hij 5 strafpunten kreeg. Hier baalde hij enorm.
Deze ronde had hij uiteindelijk 8 strafpunten. De 2e en 3e ronde gingen super goed, deze werden beiden met 0 strafpunten gereden. De laatste ronde eindigde met 2 strafpunten.

Met in totaal 10 strafpunten heeft hij een mooie 2e plaats behaald. Opnieuw ging hij vol trots met een beker naar huis!

De laatste wedstrijden vinden plaats tijdens het Kampioensweekend in Apeldoorn: dit is op zaterdag 22 en zondag 23 oktober, start vanaf 10.00 uur.

Zondags zal dan na afloop de NK-jeugdkampioen 2016 van iedere klasse worden bekend gemaakt.

Victor Benno