VB Airsuspension
Nieuws

NK-Jeugdtrial Maasbree

Geplaatst op 17-03-2017

Verslag NK-Jeugdtrial Maasbree door familie te Mebel:

Zondag 12 maart was het zover: de NK jeugdtrial ging weer van start! Deze vond plaats in Maasbree.
We hebben er met z’n allen weer super veel zin in. We gaan om 7.00 uur op weg en het weer is goed,
een van de eerste lentedagen. Jasper gaat dit jaar als jongste deelnemer in de B-klasse rijden, ook wel juniorenklasse genoemd. Aniek rijdt voor het eerst mee, zij rijdt in de open klasse, spoor groen.

Deze eerste wedstrijd is een gecombineerde wedstrijd: er zijn NK- en ONK-rijders aanwezig. Met maar liefst 77 deelnemers is het gezellig druk. Bij aankomst beginnen we met het verkennen van de non-stops. Voor de NK-jeugdrijders zijn dit 8 non-stops die 4 keer gereden moeten worden. Om 9.00 uur is de motor- en helmkeuring, alles is prima in orde. Om 10.00 uur de rijdersbespreking, waarna we van start kunnen. Omdat er veel rijders zijn, zijn de wachttijden bij de non-stops wat langer. Het gaat erg goed en het enthousiasme neemt toe omdat het steeds iets beter gaat.

Jasper heeft de 1e ronde 12, de 2e ronde 11, de 3e ronde 7 en de laatste ronde 8 strafpunten. Met in totaal 38 strafpunten is dit goed voor een 6e plaats. Ook Aniek heeft er plezier in. Zij heeft de 1e ronde 14, de 2e ronde 12, de 3e ronde 10 en de laatste ronde maar 9 strafpunten. Met in totaal 45 strafpunten is dit goed voor een 7e plaats in de open klasse.

Allebei voorzien van een mooie medaille en lekker moe, gingen we rond 17.30 uur weer huiswaarts! We kunnen terugkijken op prachtige start van het NK seizoen.

De eerstvolgende NK-jeugdtrial is op 26 maart in Apeldoorn.

Victor Benno