VB Airsuspension
Nieuws

NK jeugdtrial Texel 2017

Geplaatst op 20-06-2017

Verslag NK jeugdtrial Texel 2017 door familie te Mebel:

Vrijdag 9 juni was het zover, een weekendje Texel i.v.m. het NK jeugdtrial. Nadat we Aniek en Jasper van school hadden gehaald vertrokken we richting het eiland. Zaterdag was een dag met ontspannen activiteiten. De trialclub zou aan het eind van deze dag de non-stops klaar hebben, zodat we ’s avonds al even naar de baan zijn geweest om de non-stops te verkennen.

Zondag om 9.30 waren we weer op de trialbaan. Het aantal deelnemers is op Texel wat minder dan normaal i.v.m. de reisafstand. Met een temperatuur van 21 graden en harde wind, was het lekker rijden. De motorkeuring verliep probleemloos en om 10.45 uur was de rijdersbespreking. Dit keer ook weer 8 non-stops die 4 keer gereden moesten worden. De trialbaan op Texel is niet zo groot, hierdoor zijn de non-stops pittig uitgezet: dus krap stuurwerk en weinig plek om aan te zetten voor een hindernis.

Ondanks dat het erg moeilijk was, bleven Aniek en Jasper er met veel enthousiasme voor gaan. Uiteindelijk waren ze om 15.00 uur als laatste klaar en kon de puntentelling beginnen. Jasper eindigde in de B-klasse op een 5e plaats met in totaal 84 strafpunten (de 1e plaats had zelfs 52 strafpunten!). Aniek eindigde in de D-klasse met 46 strafpunten op een 4e plaats. Het was een super leuk weekend, met speciale dank aan VB-Airsuspension  die ook dit hele weekend de bus voor ons ter beschikking stelde. Nu volgt de zomerstop voor de NK-jeugdtrial. De trainingen gaan in de zomer uiteraard gewoon door.

De volgende NK jeugdtrial is op 24 september in Schijndel.

Victor Benno