VB Airsuspension
Nieuws

TECHNISCHE TIP: WANNEER ZIJN VERVANG- EN HULPVEREN DE OPLOSSING?

Geplaatst op 21-03-2018

Uit onze bedrijfsnaam valt af te leiden dat we luchtvering ontwikkelen en verkopen en als u naar ons logo kijkt, kunt u zien dat het woord Suspension in Airsuspension cursief gedrukt staat. Bij de verandering van onze bedrijfsnaam in 2006 hadden wij al rekening gehouden met de toekomst en ons huidige assortiment aan veeraanpassingen.

Maar wist u dat wij ook schokdempers en verzwaarde vervang- en hulpveren leveren? Bij veel problemen wordt een luchtvering geadviseerd, omdat het voertuig bijvoorbeeld moet kunnen zakken of wisselende beladingen heeft, maar in bepaalde situaties kan een verzwaarde vervang- of hulpveer al de oplossing zijn.

Een verzwaarde vervang- en/of hulpveer, ook wel VB-CoilSpring, helpt of versterkt de bestaande vering in het voertuig. Door de VB-CoilSpring komt het voertuig weer terug op zijn originele rijhoogte, waardoor het rijgedrag van het voertuig wordt verbeterd. De VB-CoilSpring is een geschikte optie voor voertuigen die altijd zwaar beladen zijn.

Enkele voorbeelden van voertuigen waarbij de VB-CoilSpring vaak wordt toegepast:

Servicevoertuigen
U kent ze wel; servicevoertuigen die tot aan de nok toe zijn gevuld met onderdelen, omdat de bestuurder het soort gereedschap en onderdelen voor de volgende klus van te voren nog niet kan inschatten. Deze servicevoertuigen zijn vaak zo zwaar beladen dat ze gaan doorhangen. Dit zorgt voor een instabiel, oncomfortabel en soms zelfs onveilig weggedrag. Ook is dit op den duur schadelijk voor het chassis. Door de VB-CoilSpring te monteren, komt het voertuig weer op originele rijhoogte en zal het stabieler aanvoelen en comfortabeler en ook veiliger rijden.

Campers
Door het gewicht van de camperopbouw op het onderstel van een Fiat Ducato, Peugeot Boxer of Citroën Jumper hebben veel campers een hoog zwaartepunt. Het standaardveersysteem van deze onderstellen voldoet niet geheel aan de opbouw van een zware camper, waardoor de vering het zwaar te verduren heeft. Een aanpassing aan het veersysteem van uw camper is daarom zeer aan te raden.

Speciaal voor campers bieden wij verzwaarde vervang- en hulpveren voor zowel de voor- als de achteras aan. Net als bij servicevoertuigen zal de camper na het monteren van deze veren weer op de originele rijhoogte komen. Onze (veer)aanpassingen dragen bij aan verbeterd rijgedrag voor een aangename en veiligere reis met de camper.

Herkent u een van de bovenstaande situaties bij uw voertuig(en) of camper? Dan kan onze VB-CoilSpring de oplossing voor u zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze VB-partners.

Victor Benno