VB Airsuspension
Nieuws

VB-AIRSUSPENSION GAAT STRATEGISCHE PARTNERSCHAP AAN MET DEXKO GLOBAL

Geplaatst op 29-05-2018

Minderheidsdeelname van AL-KO Fahrzeugtechnik in VB-Airsuspension versterkt gemeenschappelijke groei.

Varsseveld (NL) / Novi (MI - USA) / Kötz (D), Mei 2018

VB-Airsuspension B.V., één van de wereldwijd toonaangevende ontwikkelaars en producenten van hoogwaardige (lucht-) veringsystemen en daarmee actief in de markt voor lichte en medium bedrijfswagens, plant de versterking van de corebusiness door een strategisch partnerschap met DexKo Global, afkomstig uit Novi (Michigan, USA) en haar dochteronderneming AL-KO Fahrzeugtechnik uit Kötz (Deutschland). Deze deelneming is een consequente volgende stap, om de reeds nauwe betrekkingen verder uit te bouwen. Hiermee concentreert AL-KO Fahrzeugtechnik de knowhow en de ontwikkeling op het gebied van hoogwaardige (lucht-) veringsystemen voor lichte en medium bedrijfswagens (inclusief campers), tot een maximum totaal voertuiggewicht van 7,5Ton, in Varsseveld (Nederland). Om verder groei aan te kunnen staat er nieuwbouw van een warehouse, logistiek, kwaliteit, inkoop en assemblage centrum op de planning. Het bestaande gebouw zal in de toekomst onderdak blijven bieden aan sales en marketing, ontwikkeling en de VB-Academy. Van hieruit zullen dan nieuwe distributiekanalen en de ontwikkeling van nieuwe producten zeker worden gesteld.

Iginio Voorhorst, CEO en medeoprichter van VB-Airsuspension: „Op 1. April 2018 hebben wij ons 25-jarige Jubileum gevierd. Wij zijn trots om met DexKo en AL-KO Fahrzeugtechnik nu twee sterke partners aan onze zijde te hebben. Deze stap bevestigt ons uitstekende werk, en als zeer gezond groeiende firma met een buitengewone marktpositie bied dit grote kansen voor een succesvolle toekomst. Door dicht op de markt te staan en door ons klantgerichte denken kennen wij de wensen van de klanten en kunnen wij zeer goed maatwerk oplossingen bieden. Hier kunnen wij DexKo en AL-KO Fahrzeugtechnik zeker ondersteunen. Omgekeerd bied de samenwerking ons toegang en kansen in nieuwe markten waarvoor wij al ideeën in de la hebben liggen. Wij zijn er klaar voor!”

Gerald Molenveld, directeur van VB-Airsuspension, benadrukt: „Wij maken wederom, een zeer belangrijke periode in het bestaan van VB-Airsuspension mee. Ik ben nu sinds bijna 3 jaar aan boord. In deze tijd heeft zich de firma zeer positief verder ontwikkeld o.a. dankzij de ondersteuning van Quadrum Capital en Rabo Participaties. Samen hebben we veel bereikt en Quadrum Capital zal ons na de transactie verder ondersteunen in de professionalisering van de onderneming. VB-Airsuspension en AL-KO Fahrzeugtechnik onderhouden al jaren lang een nauwe samenwerking, daarom is deze strategische partnerschap een logische volgende stap. Ik verheug me op een goede en succesvolle toekomst en op de kansen die voor ons hieruit zullen ontstaan.”

Fred Bentley, CEO bij DexKo Global: „Wij verheugen ons zeer dat we met VB-Airsuspension een strategisch partnerschap in het segment van (lucht-) veringen hebben kunnen sluiten. Hiermee complementeren wij op ideale wijze onze portfolio. De hoge kwaliteitsstandaard van de producten, de eersteklas ontwikkeling, de nauwe samenwerking met de OEM en het optreden in de After-Market inclusief de manier van service van VB-Airsuspension voldoen exact aan de wensen en eisen van DexKo. Wij werken constant aan uitbreiden en optimaliseren van ons productaanbod en serviceniveau en zo zullen wij dit jaar zeker nog meer waarde creërende Acquisities volgen.“

VB-Airsuspension is een toonaangevende fabrikant van professionele Volledige luchtveringen, Hulpluchtveringen,
Schroefveren en geregelde Schokbrekersystemen. Haar bewezen expertise maakt VB-Airsuspension tot een gevestigde orde in de OEM markt en sinds 25 jaar tot specialist in het achteraf ombouwen van voertuigen. Door deze samenwerking zullen alle competenties, welke bij de ontwikkeling en productie van (lucht) veersystemen nodig zijn, in Nederland worden gebundeld. Het management van DexKo heeft het volste vertrouwen in de toekomstige samenwerking met het management en personeel van VB-Airsuspension.

Harald Hiller, President en CEO van AL-KO Fahrzeugtechnik, benadrukt het belang van deze strategische partnerschap: „Door de samenwerking met VB-Airsuspension versterken we onze positie als toonaangevende chassis fabrikant. Wij bouwen verder op de expertise en het know-how van VB-Airsuspension, hun (lucht-) veringsystemen zullen het chassis aanbod van AL-KO Fahrzeugtechnik complimenteren. Hiermee verbreden wij ons product assortiment. Verder kijk ik er ook naar uit om met het bestaande management team samen te werken. "

Financiële details van deze partnerschap worden niet bekend gemaakt. Deze transactie is onderhevig aan de
gebruikelijke voorwaarden van de medezeggenschapsraad en behoeft wettelijke goedkeuring.

VB-Airsuspension B.V.
VB-Airsuspension is een toonaangevende fabrikant van professionele luchtvering, hulpluchtvering, schroefveren en gereguleerde dempingssystemen. Het bedrijf is opgericht in 1993 en heeft zijn hoofdkantoor in Varsseveld (Nederland). VB-Airsuspension biedt op het hoofdkantoor in Nederland werk aan bijna 130 mensen
en heeft daarnaast internationale dochterondernemingen in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Rusland, India en Noord-Amerika. In 2017 realiseerde VB-Airsuspension een totale omzet van ongeveer € 24 miljoen. Kijk voor meer informatie op: www.vbairsuspension.com.


ALOIS KOBER GmbH
AL-KO Voertuigtechniek werd in 1931 opgericht en is vandaag de dag een wereldwijd technologiebedrijf met vestigingen in Europa, Zuid-Amerika, Azië en Australië. Met hoogwaardige voertuigcomponenten en accessoires voor aanhangwagens, recreatieve voertuigen en lichte bedrijfsvoertuigen, staat AL-KO op het gebied van rijveiligheid voor de beste ergonomie, functionaliteit, maximaal comfort en innovativiteit. Verfijnde innovatieprocessen kenmerken het bedrijf, dat in dit opzicht reeds verschillende prijzen ontvangen heeft. Meer informatie over AL-KO Voertuigtechniek is te vinden op: www.alko-tech.com.

DexKo Global Inc.
DexKo Global Inc. is met meer dan 130 jaar ervaring in trailer- en caravancomponenten de wereldleider in geavanceerde chassistechnologie, chassisassemblage en gerelateerde componenten. DexKo Global Inc. werd eind 2015 opgericht door de fusie van Dexter Axle en AL-KO Voertuigtechniek. Het bedrijf heeft meer
dan 4.500 mensen in dienst en beschikt over 39 productiefaciliteiten en 25 distributiecentra. Het hoofdkantoor is gevestigd in Novi, Michigan (VS). DexKo Global Inc. genereert meer dan $ 1 miljard aan inkomsten. Lees voor meer informatie over dit bedrijf op:www.dexko.com.

KPS Capital Partners, LP
KPS beheert de KPS Special Situations Funds, een beleggingsfonds met een activa van ongeveer $ 5,2 miljard. Al meer dan twee decennia werken de partners van KPS aan investeringen in productie en industriële activiteiten in alle sectoren, waaronder grondstoffen, merkproducten, gezondheidszorg- en luxeproducten, auto-onderdelen, kapitaalgoederen en algemene productie. KPS bouwt waarde op voor zijn investeerders door constructief samen te werken met bedrijfsmanagers, deze samenwerking te optimaliseren en beleggingsrendementen te genereren. De nadruk ligt niet op het gebruik van financiële middelen, maar op een structurele verbetering van de strategische positie, het concurrentievermogen en de winstgevendheid. De portefeuillebedrijven van KPS Funds
genereren gezamenlijk een jaaromzet van ongeveer $ 6,6 miljard, exploiteren een totaal van 162 productiefaciliteiten in 30 landen en stellen daarbij wereld ongeveer 49.000 mensen – rechtstreeks en via joint ventures – tewerk. De beleggingsstrategie en portefeuillebedrijven van KPS worden gedetailleerd beschreven op www.kpsfund.com.

Victor Benno