VB Airsuspension
Nieuws

VERS VAN DE PERS: NIEUWE SETS VOOR VOERTUIGEN VAN MERCEDES-BENZ

Geplaatst op 18-07-2018

Het is ons een groot genoegen te kunnen mededelen dat ons productgamma is uitgebreid met een volledig luchtveersysteem (VB-FullAir) en een hulpluchtveersysteem (VB-SemiAir) voor de Mercedes-Benz Sprinter en een verzwaarde vervangveer (VB-CoilSpring) voor de Mercedes-Benz Vito en V-Klasse.

VB-CoilSpring voor de Mercedes-Benz Vito en V-Klasse
Bent u op zoek naar een oplossing voor altijd zwaarbeladen voertuigen, zoals servicevoertuigen? Onze verzwaarde vervangveer, de VB-CoilSpring, is dan een perfecte uitkomst! Hiermee komt de Mercedes-Benz Vito of V-Klasse weer op de oorspronkelijke (of een hogere) rijhoogte, waardoor de veerweg toeneemt en de stabiliteit verbeterd wordt.

VB-FullAir en VB-SemiAir voor de Mercedes-Benz Sprinter
In onze vorige nieuwsbrief schreven we dat we al enige tijd geleden zijn begonnen met de ontwikkeling van diverse luchtveersystemen voor de Mercedes-Benz Sprinter. De nieuwste Sprinter-modellen staan inmiddels bij de dealers en voor de volgende typen zijn onze volledige luchtvering en hulpluchtvering beschikbaar en per direct te bestellen:

  • VB-FullAir 2C voor type RWD 3,5T (achterwielaangedreven)
  • VB-FullAir 2C voor type RWD 5,0T (dubbellucht, achterwielaangedreven)
  • VB-SemiAir-basisset voor type RWD 3,5T (achterwielaangedreven)*
  • VB-SemiAir-basisset voor type RWD 5,0T (dubbellucht, achterwielaangedreven)*

* De VB-SemiAir-basisset is uit te breiden met een universele compressorset. Het voor de Sprinter specifieke bedieningspaneel is nog in ontwikkeling.

Wat is het verschil tussen volledige luchtvering en hulpluchtvering?
Volledige luchtvering is een volautomatische (regelbare) oplossing voor veerproblemen. De traditionele vering wordt compleet vervangen door een volledig luchtveersysteem dat als het ware oneffenheden uit het wegdek filtert. Hierdoor neemt het rijcomfort toe. Bovendien neemt de zijwindgevoeligheid af, waardoor volledige luchtvering bijdraagt aan meer veiligheid.

De naam ‘hulpluchtvering’ zegt het eigenlijk al: deze vering ondersteunt de bestaande vering van het voertuig. Hulpluchtvering wordt vaak toegepast bij voertuigen die regelmatig zwaarbeladen zijn. Er wordt een luchtbalg tussen het chassis en de achteras gemonteerd. Deze zorgt ervoor dat het voertuig weer een hogere rijhoogte en een grote veerweg heeft. Zo draagt hulpluchtvering onderweg bij aan meer comfort en stabiliteit.

Wilt u meer weten over onze veersystemen voor de Mercedes-Benz Vito/V-Klasse en Sprinter? Uw VB-partner helpt u graag verder.

Victor Benno