VB Airsuspension
Nieuws

EVEN VOORSTELLEN: DE AFDELINGEN SALES ENGINEERING EN PRODUCT MANAGEMENT VAN VB-AIRSUSPENSION

Geplaatst op 18-07-2018

De afdeling Sales Engineering
Binnen VB-Airsuspension houdt de afdeling Sales Engineering zich bezig met de ontwikkeling van klantspecifieke projecten en aanpassingen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een aanpassing gewenst is voor meerdere voertuigen met onze bestaande luchtveersystemen of dat er luchtvering gewenst is voor een voertuig waarvoor wij nog geen standaardset hebben. In beide gevallen gaat de afdeling Sales Engineering aan de slag met deze wijzigingen en ontwikkelingen.

Om onze volledige luchtveersystemen te mogen inbouwen,moeten onze dealers en partners trainingen gevolgd hebben bij VB-Airsuspension. De afdeling Sales Engineering verzorgt deze trainingen, zowel op ons hoofdkantoor in Varsseveld als op locatie bij de dealer of partner – waar ook ter wereld. Als de dealer of partner na deze trainingen nog vragen over of problemen met een set of de montage heeft, dan kan het zijn dat de afdeling Sales Engineering dit oppakt.

Tevens verricht de afdeling voorbereidend werk voor projecten van de afdeling Engineering. Zij zoeken de opbouwrichtlijnen van elke fabrikant op en onderzoeken of het technisch haalbaar is om luchtvering onder het voertuig te monteren.

De afdeling Product Management
Toekomstige functionele eisen en wensen in de markt voor ‘Suspension Technology’ worden door de afdeling Product Management gesignaleerd en vertaald naar (innovatieve) productspecificaties met de juiste prijs-kwaliteitverhouding. De afdeling Product Management begeleidt de producten van het concept tot de end-of-life-fase en geeft commerciële productpresentaties. Zij zorgen voor de omschakeling tussen het technische aspect en het commerciële aspect.

Tevens ondersteunt de afdeling Product Management de afdelingen Sales en After Sales & Service en de dochterondernemingen bij technische vragen en maken zij – waar nodig – aanpassingen in de documentatie, zodat het bestellen van de juiste producten gemakkelijker wordt.

Maak kennis met onze afdelingen Sales Engineering en Product Management

(v.l.n.r.) Joep Peters, Erik Brus en Maarten Roelofs

Joep Peters
Functie: Application Engineer

Joep is het aanspreekpunt voor klanten die problemen hebben met de inbouw van sets of die vragen hebben over onze sets en onderdelen. Tevens treft hij voorbereidingen voor projecten van de afdeling Engineering en werkt hij – samen met Maarten – aan klantspecifieke projecten en aanpassingen. Wanneer Maarten zijn agenda helemaal vol staat, dan verzorgt Joep ook trainingen.

Maarten Roelofs
Functie: Application Engineer

Een van de taken van Maarten is het verzorgen van trainingen en het onderhouden en updaten van het trainingsmateriaal. Om ervoor te zorgen dat steeds meer klanten zelf de juiste informatie hebben om problemen op te lossen, werkt Maarten o.a. aan films, checklists en een academywebsite. Daarnaast is hij, net als Joep, het aanspreekpunt voor klanten die vragen hebben over sets en onderdelen of het inbouwen daarvan en werkt hij aan klantspecifieke projecten en aanpassingen.

Erik Brus
Functie: Product Manager

Erik zorgt als Product Manager voor de vertaalslag tussen de afdeling Sales en de afdeling Engineering. Signalen uit de markt en wensen die binnenkomen bij de afdeling Sales, tracht Erik om te zetten in projecten die leiden tot producten. Tevens voorziet hij de afdeling Sales en dochterondernemingen van productinformatie (wat is wanneer te bestellen/leveren) en maakt hij van de nieuwste technieken en producten commerciële presentaties.

Tot slot ondersteunt hij de afdelingen Sales en After Sales bij het beantwoorden en onderbouwen van technische en commerciële vragen.

Victor Benno