VB Airsuspension
Nieuws

TECHNISCHE TIP: MET VB-LEVELAIR UW ZWAARBELADEN VOERTUIG WEER OP RIJHOOGTE

Geplaatst op 18-07-2018

Voor voertuigen die te maken hebben met een wisselende (zware) belading en die door verschillende chauffeurs worden bestuurd, is het VB-LevelAir-systeem een geschikte optie. Elke keer als de belading verandert, regelt het VB-LevelAir-systeem automatisch de hoogte, net als de minimale en maximale druk in de luchtbalgen.

De VB-LevelAir is een hulpluchtveersysteem met automatische hoogteregeling. Het systeem zorgt onderweg voor meer gebruiksgemak, doordat de bestuurder zich niet bezig hoeft te houden met de bediening van het systeem. Op die manier wordt ook oneigenlijk of onjuist gebruik voorkomen. De VB-LevelAir zorgt ervoor dat het voertuig altijd op de juiste rijhoogte staat en dat het systeem de juiste druk heeft. Aan de achterzijde helt het voertuig in beladen toestand minder over, waardoor de wegligging en de stabiliteit verbeterd worden. Dit draagt te allen tijde bij aan de veiligheid onderweg.

Het VB-LevelAir-systeem bestaat uit een VB-SemiAir-basissysteem inclusief een hoogwaardige compressorbox met luchtfilter, luchtdroger, kleppenblok, hoogtesensor en een ASCU (Air Suspension Control Unit).

VB-LevelAir biedt de volgende voordelen:

  • Automatische regeling voorkomt fouten en verhoogt de veiligheid
  • Verbeterde rijeigenschappen in alle beladingsomstandigheden
  • Hogere rijhoogte en een grotere veerweg
  • Snelle montage door ‘plug-and-play’-systeem
  • Carrosserie, inrichting en belading blijven beschermd tegen schade
  • Zware belading is vanaf de buitenkant niet meer zichtbaar
  • Schokdempers worden minder belast


VB-LevelAir is verkrijgbaar als nieuwe set of als uitbreiding op uw bestaande hulpluchtveersysteem (VB-SemiAir). Vraag uw VB-partner naar de mogelijkheden.

Victor Benno