VB Airsuspension
Nieuws

WERKEN AAN DE TOEKOMST: AUTOMATISERING BIJ VB-AIRSUSPENSION

Geplaatst op 14-11-2018

Om de huidige groei van ons bedrijf bij te kunnen houden en ons voor te bereiden op de toekomst, zijn we dit jaar gestart met het implementeren van enkele automatiseringen in onze werkprocessen. Zo staat er sinds maart 2018 een cobot op de werkvloer en wordt ons magazijn uitgebreid met automatische plateauliftkasten.

Cobot Franka Emika
De cobot Franka Emika is een collaboratieve robot die naast en met mensen kan werken. Cobots hebben ingebouwde veiligheidsmaatregelen, zoals een veiligheidsstop en een instelbare veiligheidslimiet. De robotarmen van een cobot stoppen bijvoorbeeld wanneer deze ergens tegenaan komen en kunnen met de hand worden tegengehouden. De hypermoderne cobots zullen de VB’ers ondersteunen bij belastende repeterende werkzaamheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het 10.000 keer inschroeven van een schroef.

Op dit moment zijn we bezig met een haalbaarheidsonderzoek voor de cobots, om te kijken hoeveel potentie deze technologie heeft voor onze productieprocessen. Er zijn reeds diverse processen getest, waarvan we één proces uitgewerkt hebben. Hierbij wordt een metalen plaatje op een kunststof blok geschroefd, waarvan we naar schatting 10.000 stuks per jaar gaan leveren. In de toekomst gaan we kijken naar meerdere productieprocessen.

Plateauliftkasten van Modula
Een plateauliftkast van Modula is een gesloten opslagsysteem op basis van het ‘goods-to-man-principe’. Dit is een aanduiding voor automatische verticale opslag- en orderverzamelsystemen waarbij VB’ers niet meer naar de goederen toe hoeven te lopen of te rijden, maar waarbij de goederen naar hen worden gebracht. Doordat de goederen steeds op een ergonomische hoogte aangeboden zullen worden, is het voor onze medewerkers overbodig om bijvoorbeeld te bukken.

In de plateaulift zitten lades waarin goederen kunnen worden opgeslagen. De lift brengt de lades zelf weg en slaat deze op de meest optimale locatie op. Dit doet de lift op basis van de hoogte van de goederen en de populariteit. Hierdoor wordt loze ruimte in de plateaulift voorkomen en wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. De producten worden stofarm opgeslagen in de gesloten plateauliftkasten.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de opbouw van de plateauliftkasten en zal in de komende maanden de koppeling worden gemaakt met ons ERP-softwaresysteem, waardoor logistieke aansturing mogelijk wordt. Vervolgens zullen we de artikelen in de plateauliftkasten gaan plaatsen en het magazijn anders indelen. Met deze plateauliftkasten verwachten we vanaf januari 250% meer capaciteit bij het picken van reserveonderdelen en SemiAir-producten. Bovendien levert het ons een magazijnbesparing van 300 m2 op.

Victor Benno