VB Airsuspension
Nieuws

VB-AIRSUSPENSION BREIDT UIT OP HOFSKAMP OOST IN VARSSEVELD

Geplaatst op 03-12-2018

Persbericht gemeente Oude IJsselstreek:

Het Varsseveldse bedrijf VB-Airsuspension, ontwikkelaar van (lucht)veersystemen voor lichte en middelzware bedrijfswagens, heeft onlangs een kavel van 0,8 hectare van de gemeente gekocht, om verder te groeien. Het gaat om een kavel tegenover het huidige pand van het bedrijf op Hofskamp Oost. Daarmee verdubbelt het bedrijf haar bedrijfsoppervlakte. VB-Airsuspension verwacht dat de groei daarmee nog niet ten einde is en heeft een optie verworven op het naastliggende kavel.

Hofskamp Oost
Met de verkoop van deze kavel zijn nog slechts enkele kavels beschikbaar op bedrijventerrein Hofskamp Oost in Varsseveld. Hofskamp Oost II beslaat in totaal 18 hectare. De afgelopen jaren zijn veel kavels verkocht. Zo zijn er op dit moment vier aansprekende bedrijven aan het uitbreiden. Bedrijven kiezen voor Hofskamp Oost omdat het een hotspot voor de smart industry is. Er is sprake van een clustering waarin toonaangevende bedrijven investeren in vernieuwing, samenwerking en innovatie.

Uitbreiding VB-Airsuspension
VB-Airsuspension is in 1993 in Varsseveld opgericht. Het bedrijf ontwikkelt vehicle dynamics technology die gebruikswaarde toevoegt aan bedrijfswagens. VB-Airsuspension is gegroeid tot een kleine multinational en marktleider op het gebied van (lucht)vering. Goede vakmensen en een zeer sterk ondernemersnetwerk zijn redenen om de groei in Varsseveld verder door te zetten. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 115 medewerkers in dienst in Varsseveld. Ze is wereldwijd actief met dochterbedrijven in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Rusland India en de Verenigde Staten.  

Op de foto vlnr.: Iginio Voorhorst (CEO / Directeur VB-Airsuspension Group), wethouder Ben Hiddinga, wethouder Peter van de Wardt en Gerald Molenveld (General Manager VB-Airsuspension Group).

Victor Benno