VB Airsuspension
Nieuws

IS UW CAMPER AL KLAAR VOOR HET KAMPEERSEIZOEN?

Geplaatst op 29-03-2019

Waarschijnlijk zijn de vakantieplannen voor dit jaar al gemaakt en haalt u binnenkort uw camper weer uit de stalling. Met mooie plannen in het vooruitzicht verdient uw huis op wielen het nodige onderhoud: u controleert de status van de accu, u peilt de olie en controleert de banden, maar het onderstel van de camper wordt vaak vergeten. Wij vertellen u graag waarom het onderhouden van het onderstel zo belangrijk is.

Door het hoge gewicht van de camperopbouw heeft de vering het veelal zwaar te verduren. Daarnaast neemt iedereen zo veel mogelijk mee op vakantie en wordt de camper volgeladen tot het technisch maximaal toegestane gewicht is bereikt of misschien zelfs iets wordt overschreden.

Doordat de bestaande vering van het voertuig dit hoge gewicht eigenlijk niet aankan, slaat het voertuig door. Dit “doorslaan” houdt in dat er te weinig veerweg is, waardoor bij het inveren het aanslagrubber wordt geraakt.

Voor dit probleem bieden wij verschillende oplossingen:

Hulp- en verzwaarveren
Hulp- en verzwaarveren (VB-CoilSpring) zijn veersystemen die de bestaande vering ondersteunen of verzwaren om zo het veerprobleem op te lossen. De hulp- en verzwaarveren worden bij bestaande bladvering/schroefvering gemonteerd of vervangen de originele schroefvering.

Voor campers met een X250/X290-chassis (Peugeot Boxer, Fiat Ducato, Citroën Jumper) zijn drie verschillende verzwaarde voorveren beschikbaar en hulpveren voor de achteras.De voorveren zorgen ervoor dat er weer meer veerweg wordt gecreëerd en dat het voertuig niet meer doorhangt.

De hulpveren op de achteras zijn een goede oplossing als de camper nagenoeg altijd dezelfde zware belading heeft.

Hulpluchtvering
Hulpluchtvering (VB-SemiAir) is een veersysteem dat de bestaande vering van het voertuig ondersteunt en op die manier de veerproblemen kan oplossen. Het hulpluchtveersysteem wordt tussen de originele bladveren en het chassis van het voertuig gemonteerd.

Voor de meeste typen campers is hulpluchtvering (VB-SemiAir) van ons beschikbaar. De VB-SemiAir is verkrijgbaar in drie verschillende varianten:

  1. Basissysteem (luchtbalgen, bevestigingsmateriaal, luchtleidingen en 2 vulventielen)
  2. Comfortsysteem (een VB-SemiAir-basissysteem inclusief compressor en bedieningspaneel met manometers en hoog/laag-schakelaars)
  3. VB-LevelAir (een VB-SemiAir-basissysteem met automatische hoogteregeling)


Het hulpluchtveersysteem op de achteras is een goede oplossing voor campers die met een wisselende belading rijden, denk hierbij bijvoorbeeld aan het al dan niet meenemen van een scooter of fietsen.

Volledige luchtvering
Volledige luchtvering (VB-FullAir) is een automatische, regelbare oplossing voor veerproblemen, waarbij de bestaande blad- of schroefvering wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem.

Voor de meeste typen campers is volledige luchtvering (VB-FullAir) beschikbaar en voor sommige typen zelfs een systeem voor de voor-en de achteras.

Volledige luchtvering (VB-FullAir) is een geschikte optie voor mensen die op zoek zijn naar onder andere: constante rijhoogte, verbeterd comfort, optimale wegligging, verhoogde stabiliteit en uitgebreide bedieningsmogelijkheden. Zo is het onder andere mogelijk om het voertuig met een druk op de knop waterpas te zetten.

Speciale onderdelen
Tot de speciale onderdelen behoren onder andere onze schokdempers met VB-FSD-technologie.FSD staat voor ‘Frequency Selective Damping’, ook wel ‘frequentie-afhankelijke demping’ genoemd. Door de toevoeging van een speciale klep is deze schokdemper in staat om zijn eigen demperkracht te variëren. Dit resulteert direct in comfortabeler rijgedrag, verbeterde stabiliteit, meer veiligheid en minder trillingen en bijgeluiden, omdat oneffenheden in het wegdek minder goed merkbaar zijn in het voertuig.

Voor bepaalde typen campers zijn FSD-schokdempers leverbaar voor zowel de voor- als de achteras.

Bent u benieuwd welk product de beste oplossing is voor uw voertuig? Neem dan contact op met een van onze
VB-partners. Zij kunnen u van het juiste advies voorzien.

Victor Benno