VB Airsuspension
Nieuws

TECHNISCHE TIP: CONTROLE VOOR ADAS-KALIBRATIE BIJ VEERSYSTEEMVERVANGING

Geplaatst op 25-06-2019

Er komen steeds meer rijhulpsystemen in nieuwe auto's, waarvan een deel ook door de Europese overheid verplicht worden gesteld, zoals noodremsystemen (AEBS), lane assist en automatische snelheidsbeperking. Om een goede werking van de rijhulpsystemen ofwel ADAS (Advanced Driver Assistence Systems) te kunnen garanderen moet deze softwarematig worden ‘uitgelijnd’ ofwel gekalibreerd. Uit de controle die hieraan voorafgaat, kan blijken of kalibratie nodig is en wat daarvan dan de kosten zijn.

Bij het plaatsen van bijvoorbeeld een nieuw veersysteem, wordt dan door de autofabrikant een controle voor kalibratie van deze rijhulpsystemen voorgeschreven. Dit heeft ermee te maken dat de precieze stand van de camera- en radarsystemen ten opzichte van de omgeving kan variëren naargelang de hoogte van het voertuig. Een afwijking in de positie van de camera- en radarsystemen van enkele millimeters kan bij een zicht naar voren over tientallen meters al snel grote afwijkingen veroorzaken. Om deze afwijking op te heffen is kalibreren noodzakelijk.

Veilig gebruik van rijassistentiesystemen
De drijfveren voor ADAS zijn verkeersveiligheid, comfort/gemak, verminderen van kosten (materiële en immateriële schadelast) maar ook het optimaal gebruikmaken van de openbare ruimte door bijvoorbeeld de doorstroming te verbeteren. Ondanks dat er nog veel onbekendheid en onwetendheid is over ADAS, gaan automobilisten wel steeds meer vertrouwen op deze rijhulpsystemen. Het is dus des te belangrijker dat de ADAS-systemen in voertuigen gekalibreerd worden. VB-Airsuspension houdt zich daarom graag aan wat de autofabrikanten ons voorschrijven. We adviseren u dan ook rekening te houden met eventuele extra kosten van een ADAS-kalibratie die op de offerte kunnen verschijnen, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Victor Benno