VB Airsuspension
Nieuws

WEES BEWUST VAN SPAMMAIL

Geplaatst op 26-03-2020

We worden er regelmatig op attent gemaakt dat er e-mails worden rondgestuurd die zogenaamd afkomstig zijn van VB-Airsuspension. Het verzenden van nepmails wordt ‘phishing’ genoemd, omdat de afzender naar uw persoonlijke gegevens ‘vist’. Het doel is om u te misleiden, zodat u uw persoonlijke of financiële gegevens of accountinformatie opgeeft.

De laatste tijd lijken nepmails steeds echter, waardoor ze steeds lastiger te onderscheiden zijn van echte e-mails. We vinden dit ontzettend vervelend, maar kunnen dit natuurlijk onmogelijk voorkomen. Daarom hebben we enkele aandachtspunten en tips opgesteld, zodat u gemakkelijker kunt herkennen wat echt of nep is.

Aandachtspunten:

  • Controleer de afzender van de e-mail: ziet het e-mailadres er verdacht uit of komt dit niet overeen met de inhoud van de e-mail, dan kunt u er wel van uitgaan dat het spam is. Voorbeeld: u ontvangt een e-mail van john.doe@gmail.com en de inhoud van de mail heeft betrekking op uw Microsoft-account. Het zou dan op zijn minst john.doe@microsoft.com moeten zijn.
  • Controleer de e-mail op taal-, spel- en grammaticafouten: u mag ervan uitgaan dat alle grote bedrijven (Microsoft, banken etc.) geen e-mails versturen waar spelfouten in staan.
  • Moet er met spoed wat gebeuren? Als u een e-mail ontvangt waarin u wordt gevraagd met spoed geld over te maken, uw gegevens op te sturen of op een link te klikken waar u gegevens moet invullen, dan mag u er haast van uitgaan dat het spam is.
  • Geen goed gevoel erover? Wanneer u bijvoorbeeld geen e-mail van ons verwachtte, vraag dan iemand in uw omgeving om even mee te kijken of neem contact met ons op als u een twijfelachtige e-mail heeft ontvangen die zogenaamd afkomstig is van VB-Airsuspension.
  • Wees altijd kritisch als het gaat om uw persoonlijke gegevens, wachtwoorden en geldzaken!


Bekijk ook de onderstaande video’s voor meer uitleg:

Video 1
Video 2

We hopen hiermee een aantal tips en trucs te hebben gegeven in de strijd tegen cybercrime.

Victor Benno