VB Airsuspension
Nieuws

TECHNISCHE TIP: BALGDRUKSTICKER BIJ HULPLUCHTVEERSYSTEMEN - WAT IS DE JUISTE BALGDRUK?

Geplaatst op 05-08-2020

Wat is nu eigenlijk de juiste balgdruk per voertuig? Rijden met een te lage of te hoge balgdruk is niet wenselijk, vergelijkbaar met dat het niet wenselijk is om met een te lage of te hoge bandenspanning te rijden. Tot op heden werd alleen de minimale en maximale balgdruk vermeld in de documentatie die bij de set wordt geleverd.

Onze hulpluchtveersystemen zijn voor vele verschillende merken en typen verkrijgbaar en de praktijk wijst uit dat de balgdruk kan variëren. Dat is een van de redenen om de documentatie van de VB-SemiAir aan te passen en de minimale en maximale balgdruk per voertuig specifieker te vermelden.

Al onze hulpluchtveersystemen zijn onderverdeeld in vier groepen en elke groep heeft zijn eigen balgdruklimiet. Net als de bandenspanning wordt ook de balgdruklimiet voor drie verschillende beladingstoestanden voorgeschreven: leeg, half beladen en volledig beladen. Deze specifieke informatie wordt vermeld op nieuwe balgdrukstickers. Deze stickers moeten tijdens de inbouw door onze VB-partner of door uzelf in de B-stijl en in de buurt van de vulventielen worden aangebracht. De gegevens over de balgdruk worden ook vermeld op het pasje met setinformatie.

Benieuwd hoe de sticker eruit gaat zien? Hieronder ziet u een impressie.

Victor Benno