VB Airsuspension
Nieuws

HANGT UW BEDRIJSWAGEN DOOR AAN DE ACHTERZIJDE? VB-AIRSUSPENSION HEEFT DE JUISTE OPLOSSING.

Geplaatst op 15-04-2021

Is dit herkenbaar voor u? U bent op weg naar een klant of klus op de bouw, uw bedrijfswagen is vol gepakt met de nodige materialen waardoor hij doorhangt. VB-Airsuspension biedt de juiste oplossing.

Naast ons volledige luchtveersysteem (VB-FullAir), dat uw voertuig te allen tijde automatisch op de juiste rijhoogte brengt ongeacht de belading, hebben wij nog 2 oplossingen voor dit probleem:

Hulpluchtvering (VB-SemiAir)
Een hulpluchtveersysteem ondersteunt de bestaande vering van het voertuig en maakt het mogelijk de vering binnen bepaalde grenzen in te stellen. Hulpluchtvering wordt vaak toegepast bij voertuigen die (regelmatig) zwaarbeladen zijn of soms te maken hebben met een wisselende belading. Er wordt een luchtbalg tussen het chassis en de achteras gemonteerd. Deze zorgt ervoor dat het voertuig weer een hogere rijhoogte en een grote veerweg heeft. Zo draagt hulpluchtvering onderweg bij aan meer comfort en stabiliteit.

Onze hulpluchtveersystemen, ook wel VB-SemiAir genoemd, worden geleverd als een tweekamersysteem. Dat houdt in dat de luchtbalgen niet met elkaar in verbinding staan. Door het gebruik van een tweekamersysteem kan de vering links en rechts afzonderlijk worden ingesteld, waardoor het voertuig zelfs recht kan worden gezet als het ongelijkmatig beladen is.

Het hulpluchtveersysteem is verkrijgbaar in 3 verschillende varianten, daar leest u hier meer over.

Hulp- en verzwaarveren (VB-CoilSpring)
Hulp- en verzwaarveren zijn veersystemen die de bestaande vering ondersteunen of verzwaren om zo het veerprobleem op te lossen. Een hulpveer wordt gemonteerd bij voertuigen met bladveren. Een hulp- of vervangveer wordt gebruikt bij voertuigen met schroefveren. De verzwaarveren zorgen er veelal voor dat het voertuig weer op de oorspronkelijke rijhoogte komt. De veerweg neemt dus weer toe, waardoor de stabiliteit wordt verbeterd en in zekere mate ook het comfort wordt verhoogd.

Een VB-CoilSpring is de juiste optie voor een voertuig dat altijd (zwaar)beladen is en dat af en toe te maken heeft met een wisselende belading. De versterking van de veerkracht is namelijk permanent en niet regelbaar.

Meer informatie over hulp- en verzwaarveren leest u hier.

Door het monteren van een van de bovenstaande producten zal het voertuig weer netjes recht staan (op rijhoogte), is het gemakkelijker om bijvoorbeeld een aanhangwagen aan te koppelen en worden de rijeigenschappen verbeterd wat de veiligheid ten goede komt.

Meer weten over onze producten of interesse in een offerte? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze VB-Partners.

Victor Benno