VB Airsuspension
Nieuws

OPRICHTING VB-AIRSUSPENSION ITALIA S.R.L.

Geplaatst op 26-05-2021

Met trots kunnen wij mededelen dat de VB-Airsuspension Group sinds 7 april 2021 een nieuwe dochteronderneming heeft, namelijk: VB-Airsuspension Italia s.r.l. met Marco Novelli als directeur.

Al geruime tijd werken Marco Novelli en VB-Airsuspension samen. Een vertrouwde connectie die als basis heeft gefungeerd voor een volgende stap in de samenwerking. Marco Novelli is mede-eigenaar van het familiebedrijf NOMEC s.r.l. in Varese, dat haar oorsprong heeft in de ombouw en productie van verkoop/promowagens voor onder andere markten, food-trucks en mobiele kantoren. Door de complexe bouw is er vaak een aanpassing en/of verbetering van het veersysteem nodig. Al zoekende naar een oplossing, kwam Marco Novelli in december 2010 bij de producten van VB-Airsuspension terecht.

In 2013 kreeg Julién van Cleemput de regio Italië in zijn portfolio en al snel werd de markt onderzocht en gekeken naar verbeterpunten en opbouw c.q. uitbreiding van een VB-netwerk in het land waar op dat moment enkele VB-klanten en een enkele VB-dealer actief waren. Beurzen en bestaande klanten werden bezocht en contacten met nieuwe potentiële klanten gelegd. Hierbij onderscheidde Marco Novelli zich in zijn gedrevenheid en enthousiasme voor de producten van VB-Airsuspension.

In de zomer van 2014 besloot VB-Airsuspension om Marco Novelli aan te stellen als importeur voor Italië. Samen werden klanten bezocht en zo breidde het netwerk van VB-partners zich verder uit in Italië. Om het importeurschap van VB-Airsuspension te onderscheiden van het familiebedrijf NOMEC s.r.l., werd besloten om de import en verkoop van producten van VB-Airsuspension onder te brengen in de nieuwe firma: AGILE s.r.l.

Met de grootste camperbeurs van Italië voor de deur werd er last minute een stand geregeld op de Salone del Camper in Parma. Hét moment waar alles echt van start kon gaan. Uiteraard onder het motto; eerst kruipen, dan lopen en dan pas rennen. Dit bleek achteraf gezien de perfecte basis en combinatie voor een verdere samenwerking.

In 2015 breidde het VB-netwerk zich verder uit met nieuwe VB-partners, wat dat jaar resulteerde in een enorme stijging van het aantal verkochte producten van VB-Airsuspension in Italië. Op belangrijke beurzen en in verschillende doelgroepen en markten, werd VB-Airsuspension door Marco Novelli (NOMEC s.r.l.) en Julién van Cleemput (Area Sales Manager CH, AT, IT, SI | VB-Airsuspension B.V.) vertegenwoordigd. Het klantenportfolio, en daarmee het VB-netwerk, kreeg een steeds grotere omvang.

Er kwamen naast VB-partners ook enthousiaste Premium VB-partners in Italië bij. Documentatie en sociale media werd in het Italiaans ingericht om de klanten en eindklanten nóg beter te infomeren en te enthousiasmeren over de producten van VB-Airsuspension.  

De eerste personeelsleden werden aangenomen bij AGILE s.r.l. om zo de markt verder te bedienen en de taken te verdelen. In 2018 werden de eerste stenen gelegd, op de weg naar de volgende fase: een volwaardige dochteronderneming van VB-Airsuspension B.V. in Italië, met als doel VB-Airsuspension Italia s.r.l.

Sinds 7 april 2021 is dit doel officieel een feit. VB-Airsuspension Italia s.r.l. telt momenteel drie Italiaanse medewerkers. Julién van Cleemput zal vanuit ons hoofdkantoor in Nederland Marco Novelli en de collega’s Michele Belcaro en Stefano Zancanaro blijven begeleiden en ondersteunen, op weg naar ‘the next level in vehicle dynamics’ en verdere groei van VB-Airsuspension Italia s.r.l.

Victor Benno