VB Airsuspension
Nieuws

TOEGANKELIJKER ROLSTOELVERVOER

Geplaatst op 21-10-2021

Rolstoelgebruikers willen een gevoel van veiligheid, comfort en vertrouwen ervaren wanneer zij naar hun plek van bestemming worden gebracht. Rolstoelvervoerders willen daarom vervoer op maat kunnen aanbieden. Het waarborgen van de veiligheid en het fysieke comfort van hun passagiers staan bij deze vervoerders hoog in het vaandel. Dit is wat de passagier uiteindelijk ook het belangrijkst vindt. Wat is er dan beter dan rolstoelgebruikers die voor vervoer door u kiezen – enkel omdat uw voertuig over dat extra stukje comfort beschikt?

Niemand vindt het fijn om alle oneffenheden en hobbels van de weg te voelen tijdens een reis. Aangezien de gewichtsverdeling in een voertuig – dat beladen is met een rolstoel – doorgaans niet optimaal is, kan de reis voor zowel de rolstoelgebruiker als de bestuurder aanzienlijk minder comfortabel worden. Ook heeft deze niet-optimale gewichtsverdeling verdere nadelige effecten op het rijcomfort: de originele vering aan de achterzijde van het voertuig kan gaan ‘hangen’ wanneer het gewicht van de rolstoel niet optimaal kan worden verdeeld. Het voertuig kan ook standaard te hoog staan – of juist te laag – of het voertuig heeft een te hoge oprijhoek. Dat zou het nog moeilijker maken om passagiers op de best mogelijke wijze te assisteren en zou nog meer ongemak opleveren.

Een constante rijhoogte is daarom zowel voor de bestuurder als de rolstoelgebruiker van essentieel belang – dit is eenvoudig te realiseren met één van onze producten. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van onze luchtvering – en de elektronische rijhoogteregeling om een constante rijhoogte te bereiken – neemt het rijcomfort sterk toe. Zo voelt de passagier zich prettig én veilig en u als bestuurder ook. Wilt u meer weten over de bijpassende producten – zoals de VB-FullAir – voor deze categorie voertuigen? Bekijk dan hier de productfolders.

Ontdek de vele voordelen van onze oplossingen voor rolstoelvoertuigen

Victor Benno