VB Airsuspension
Nieuws

WAAROM VB-COILSPRING?

Geplaatst op 05-11-2021

Rijdt u altijd rond met een zware belading? Door de zware belading hangt het voertuig door waardoor de veerweg afneemt en het voertuig sneller zal doorslaan bij het rijden over bijvoorbeeld oneffenheden en drempels.

Hulp- en verzwaarveren zijn veersystemen die de bestaande vering ondersteunen of verzwaren om zo het (veer)probleem op te lossen. De hulp- en verzwaarveren, ook wel VB-CoilSpring genoemd, worden bij bestaande bladvering/schroefvering gemonteerd of vervangen de originele schroefvering. De verzwaarveren zorgen er veelal voor dat het voertuig weer op de originele of hogere rijhoogte komt. De veerweg neemt dus weer toe, waardoor de stabiliteit wordt verbeterd en in zekere mate ook het comfort wordt verhoogd.

Een VB-CoilSpring is de juiste optie voor een voertuig dat altijd (zwaar)beladen is en dat af en toe te maken heeft met een wisselende belading. De versterking van de veerkracht is namelijk permanent en niet regelbaar. Beide systemen zijn beschikbaar voor zowel de voor- als achteras van bepaalde type voertuigen.

Meer weten over de VB-CoilSpring? Bekijk dan hier de productbrochure.

Meer weten over de VB-CoilSpring en voor welke voertuigen deze beschikbaar zijn? Neem dan contact op met één van onze VB-Partners.

Victor Benno