VB Airsuspension
Nieuws

TECHNISCHE TIP: DE JUISTE VERZWAARVEER VOOR UW VOERTUIG

Geplaatst op 15-03-2022

Hulp- en verzwaarveren – ook wel de VB-CoilSpring genoemd – zijn veersystemen die de bestaande vering ondersteunen of verzwaren om op deze manier het veerprobleem op te lossen. Is uw voertuig altijd (zwaar) beladen? Bent u bijvoorbeeld vaak onderweg met een servicevoertuig, ofwel: uw werkplaats en vervoer in één? Dan kan de VB-CoilSpring een zeer geschikte optie zijn.

Verkrijgbaar in twee varianten
Onze VB-CoilSpring is verkrijgbaar in twee varianten: de vervangveer en de hulpveer.

  • De vervangveer
    De naam ‘vervangveer’ spreekt in principe al voor zich – de originele schroefveer wordt bij het monteren van een vervangveer namelijk ‘vervangen’ middels een verzwaarde variant.
  • De hulpveer
    Bij het monteren van een hulpveer blijft de originele vering behouden. Een hulpveer wordt altijd bij de originele vering geplaatst – op deze manier wordt de originele vering verzwaard.


Het vervangen van de originele schroefveer middels een vervangveer – of het (bij)plaatsen van een hulpveer – zorgt er in beide gevallen voor dat uw voertuig weer op zijn oorspronkelijke (of hogere) rijhoogte komt. De veerweg neemt toe, de stabiliteit wordt verbeterd en het comfort verhoogd. Deze versterkingen van de veerkracht zijn permanent en niet regelbaar – dat maakt dat de VB-CoilSpring de juiste optie is voor voertuigen die altijd (zwaar) beladen zijn.

Welke variant is het beste voor uw voertuig?
Voor voertuigen met schroefveren kan een hulpveer óf een vervangveer worden gemonteerd – bij een voertuig met bladveren is het alleen mogelijk om een hulpveer te laten monteren.

Om verder te bepalen welke variant u nodig hebt voor uw voertuig, zijn de exacte asgewichten nodig. Op deze manier krijgt u een passend, gericht advies óf de VB-CoilSpring de beste optie is om uw veerproblemen op te lossen. Het wegen van de exacte asgewichten kan worden verzorgd op een weegbrug of op weegplaten in een garage. Een typeplaatje van uw voertuig is in dit geval helaas niet afdoende – hier staan enkel de maximaal toelaatbare gewichten op vermeld, niet de exacte gewichten. Onze VB-Partners kunnen u – aan de hand van deze exacte asgewichten – voorzien van het juiste advies.

Wilt u graag uitgebreidere informatie? Bekijk dan hier onze VB-CoilSpring brochure óf neem contact op met één van onze VB-Partners – zij helpen u graag verder.

Benieuwd welke VB-Partner bij u in de regio zit? Bekijk dan hier ons partneroverzicht.

Victor Benno