VB Airsuspension
Nieuws

NIEUW: VOLLEDIGE LUCHTVERING VOOR DE NIEUWE VOLKSWAGEN CADDY

Geplaatst op 28-06-2022

Met genoegen kunnen wij mededelen dat wij recentelijk ons productgamma hebben uitgebreid met een volledig luchtveersysteem (VB-FullAir 2C) op de achteras van de nieuwe Volkswagen Caddy.

In de jaren 2004 tot en met 2019 hadden de verschillende types Volkswagen Caddy een aparte set nodig –destijds hadden wij daarom twee sets beschikbaar. Het verschil zat voorheen in de wielbasis – ofwel: de afstand tussen het middelpunt van de voor- en achteras – en wij hadden een set voor zowel de SWB (Short Wheel Base) als de LWB (Long Wheel Base beschikbaar. Met trots kunnen wij vermelden dat wij één set hebben ontwikkeld die toepasbaar is voor verschillende types van de nieuwe Volkswagen Caddy. 

Welke voordelen kan een volledige luchtvering bieden?
Volledige luchtvering is een automatische, regelbare oplossing voor een (veer)probleem, waarbij de bestaande schroefvering wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem.

Het rijcomfort neemt toe doordat het luchtveersysteem als het ware de oneffenheden uit het wegdek filtert. Het voertuig blijft tijdens het rijden altijd op de juiste rijhoogte, doordat deze tijdens de montage is ingesteld. Deze standaard rijhoogte is bepaald tijdens de ontwikkeling van de luchtvering, staat vast én is de meest optimale hoogte voor comfort en stabiliteit. Dit komt de veiligheid ten goede doordat de wegligging en stabiliteit van het voertuig worden verbeterd. Daarnaast is het mogelijk de instap- en laadplatformhoogte te verhogen en te verlagen om op deze manier het in- en uitstappen of het laden en lossen te vereenvoudigen.

U kunt de diverse functies van het VB-FullAir 2C luchtveersysteem bedienen door middel van een afstandsbieding, ofwel: de elektronische regeleenheid (VB-ASCU).

Meer informatie over het VB-FullAir 2C-systeem? Bekijk dan hier onze VB-FullAir brochure. 
Zou u graag een offerte willen aanvragen of een afspraak willen maken voor montage? Dan verwijzen wij u graag door naar één van onze VB-Partners.

Victor Benno