VB Airsuspension
Nieuws

Noviteiten Caravan Salon Düsseldorf

Geplaatst op 22-08-2011

Caravan Salon 2011, Düsseldorf: VB-Airsuspension is er klaar voor!

 Van 28 augustus t/m 4 september is het weer zover, dan begint de Caravan Salon Düsseldorf (CSD), s’ werelds grootste beurs op het gebied van campers, caravans en toebehoren. Ook dit jaar zal VB-Airsuspension deelnemen aan de beurs. U kunt VB-Airsuspension vinden in; Hal 13 stand C03 of op het buitenterrein stand FG13-01 (in de hoek van Hal 13 en 14).

Naast VB-Airsuspension staan op deze stand ook nog een 2-tal partner bedrijven welke beide ook werkzaam zijn in de “caravanning” toebehoren branche en welke ieder op hun vakgebied een hoge competentie bezitten en net als VB-Airsuspension toonaangevend zijn op ieder hun vakgebied E&P Hydraulics (hydraulische steunpoten voor campers en caravans) en A. Linnepe GmbH. (chassis verlengingen, trekhaken, fietsen- en scooter-dragers).

 

Alle 3 de bedrijven werken, reeds meerdere jaren, zeer nauw samen in de Europese camper- en caravanbranche onder de naam “C3” dat staat voor “Competence Circle Caravanning”.

 

Bij deze nodigen wij u dan ook uit om ons en onze C3 partners te komen bezoeken want ook dit jaar zal VB-Airsuspension weer een groot aantal noviteiten tonen op de Caravan Salon in Düsseldorf.

 

 

VB-Airsuspension nu officieel ontwikkel partner en X2 en X4 systeem leverancier van Al-Ko

In de officiële persberichten van Al-Ko was het al te lezen “VB past met hun hoge innovatie vermogen, de kwaliteitseisen uit de automobielsector en de test competenties perfect bij ons. Hier ontmoeten twee High-Tech partners elkaar op oog hoogte“ Aldus Hr. A. Sach, Senior Vice President Marketing and Sales Europe van Al-Ko.

 

Op vering gebied breekt er dus voor Al-Ko een nieuwe tijden aan. Met het in productie nemen van VB-Airsuspension systemen voor de X2 (eind Q2-2011) en X4 (midden Q3-2011) zijn de eerste stappen een feit.

Sterk verbeterde rijeigenschappen, zowel op comfort + 15% als op stabiliteit +16% als op algehele veiligheid, scoren de nieuwe VB-Producten erg hoog. Zeer betrouwbare en vooral snellere inbouw tijden, een grotere flexibiliteit tijdens productie veranderingen. Maar ook producten volgens de allerlaatste stand der techniek en de zeer vertrouwenwekkende testresultaten. Slimme en efficiënte processen van VB-Airsuspension. Dit alles waren voor de Al-Ko directie, verkoop, marketing, de techneuten en het after-sales en service team, unaniem enorm belangrijke reden om bestaande relaties te ontbinden en om met VB-Airsuspension een nieuw tijdperk in te gaan. VB-Airsuspension is niet alleen als leverancier geselecteerd maar ook als toekomstige ontwikkel partner is een langdurige samenwerking aangegaan.

 

Beide firma’s hebben in het afgelopen jaar een reeks aan plannen opgezet waarbij voor de komende jaren uiteenlopende producten voor de “Caravanning” branche en ook voor andere bedrijfswagen markten gezamenlijk zullen worden ontwikkeld. De focus voor VB-Airsuspension zal hierbij voornamelijk liggen op de competenties; veersystemen, elektronische besturingen en het ESP (Elektronisch Stabiliteit Programma’s ook wel ESC genoemd). VB-Airsuspension zal voornamelijk op wens van Al-Ko ontwikkelen waarbij Al-Ko haar enorme competentie op het gebied van chassis,

assen en remmen verder zal kunnen gaan focussen. Een dynamische samenwerking van twee marktleiders waarbij 1+1 uiteindelijk 3 zou moeten zijn.

 

 

Nieuw programma schroefveren (versterkte en comfort veren) onder de naam VB-CoilSpring
Naast de bekende luchtveer systemen biedt VB-Airsuspension nu ook een compleet programma schroefveren voor verschillende typen campers aan. Dit kunnen comfort- maar ook verzwaarveren zijn. Deze schroefveren zijn beschikbaar voor zowel de voor- als ook achteras. Het VB-CoilSpring (VB-CS) programma bestaat uit vervang- e/o hulp-schroefveren. Laat u informeren over het VB-CS gamma tot op dit moment maar zeker ook over wat er op korte termijn nog komen gaat en het maatwerk welke VB-Airsuspension u kan bieden.


Dit VB-CS product wordt in exclusieve samenwerking met één van de grootste en meest toonaangevende
schroefverenfabrikanten ter wereld gemaakt, volgens de allerhoogste kwaliteitsnormen in de Automotive branche.

 

 

Compleet nieuw programma VB-SemiAir (VB-SA) hulpluchtvering systemen

Hulpluchtvering als Basiskit of als Comfortkit. Per type voertuig wordt de technisch grootst mogelijk luchtbalg gemonteerd. De Basiskit is standaard een 2-kamer systeem met 2 vulventielen. De Comfortkit is ook een 2-kamersysteem maar dan inclusief 2 Manometers, 2 comfortschakelaars, een “heavy duty” compressor en een dashboard- of stoelpaneel voor bevestiging van de manometers en comfortschakelaars. Het systeem wordt geheel voor gemonteerd en getest aangeleverd en is zodoende een “plug-and-play” systeem. Het systeem voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van
VB-Airsuspension en is zeer interessant geprijsd en zeer eenvoudig te monteren.

 

Vraag naar de Productbladen en de speciale VB-SA Flyer. In dit VB-SA product worden alleen kwaliteit luchtbalgen gebruikt van Europese Fabrikanten waarbij de luchtbalgen worden geproduceerd volgens strenge milieu eisen. Zo draagt ook VB-Airsuspension haar steentje bij aan het milieu.

 

 

Unieke comfort verbetering van de “4-Corner” luchtvering voor de Iveco Daily

Special voor het “premium” segment campers heeft VB-Airsuspension een unieke comfortverbetering weten te realiseren. Veel premium campers worden op basis van de Iveco Daily gebouwd. VB-Airsuspension heeft de 4-Corner luchtveersystemen voor de Iveco Daily doorontwikkeld. Het systeem behoorde al tot het aller comfortabelste luchtveer systemen in zijn klasse, desondanks vonden de techneuten van VB-Airsuspension het nog niet genoeg. Men is erin geslaagd om het systeem nog comfortabeler te maken en dit zonder verlies van stabiliteit en met nog meer veiligheid. De lat ligt opnieuw hoger, kijken hoe lang het nu duurt voor dat de concurrentie deze sprong voorwaarts weet te evenaren.

 

De modernste simulatie programma’s, innovatie en ruim 18 jaar ervaring in elektronische regelingen voor luchtvering systemen zijn hiervoor gebruikt. Achter de schermen zal, alleen op uitnodiging, aan een zeer select gezelschap een tipje van de sluier over de nieuwe ontwikkel methoden worden getoond. Interesse? Stuur een mail naar r&d@vbairsuspension.com en vermeldt “next generation”. Er is beperkte ruimte, dus vol is vol !!

 

Op de stand zelf zal het resultaat voor iedereen te zien zijn en zullen de verschillen duidelijk waarneembaar zijn. Dit nieuwe systeem zal na de CSD bij een aantal grote camper fabrikanten gefaseerd in serie gaan en zal vanaf Q2-2012 ook op reeds bestaande voertuigen met VB-Airsuspension 4-Corner luchtvering kunnen worden omgebouwd. Zo denk VB-Airsuspension niet alleen aan nieuwe klanten maar “Pflegt” ze ook de bestaande klanten.

 

 

 

VB-AATS (Advanced Air Tank System)
Een geavanceerd luchttanksysteem? Normaal gesproken wordt de lucht uit de luchttank gebruikt om de luchtbalgen te vullen als er een hefactie plaatsvindt (of optioneel lucht nodig is voor nevenzaken zoals b.v. een luchtgeveerde stoel). Wanneer de lucht uit de luchttank op is (of de luchtdruk is te laag), dan moet men bij de huidige leverbare systemen eerst wachten totdat de compressor de luchttank weer heeft bijgevuld, voordat een actie geheel kan worden afgerond.

 

Met het nieuwe VB-AATS systeem wordt met het uitvoeren van een actie zal altijd eerst de luchtbalgen gevuld met de lucht uit de luchttank en de compressor. Als de tank leeg dreigt te raken of de luchtdruk is te laag en er is meer lucht nodig, dan zal de hef actie doorgaan doordat op dat moment de compressor niet de tank maar alleen de luchtbalgen direct gaat vullen. Men hoeft dus niet eerst te wachten totdat de tank weer is bijgevuld. De compressor loopt alleen op commando en zal voornamelijk tijdens het rijden de tank bijvullen.

 

Door dit alles zal een luchtvering voorzien van het VB-AATS systeem niet alleen altijd sneller heffen maar ook efficiënter zijn, minder lawaai maken, minder trillen en minder stroom verbruiken. Meer rust op de camping en u kunt uw reis eerder en groener voortzetten.

 

Al-Ko zal als eerste dit systeem in serie nemen en op de CSD zal op de Al-Ko stand Hal 13, C45 dit systeem op de AMC X4 premium luchtvering worden getoond en gedemonsreerd. De voordelen spreken voor zich echter voor Al-Ko kwam hier nog een belangrijk voordeel bij. De VB-AASP maatwerk oplossing voor AL-Ko kan nu in alle AMC-chassis worden ingebouwd en geeft alle camper fabrikanten veel meer nuttige ruimte tussen de chassis langsliggers voor allerlei soorten toebehoor. Verder kan worden gemeld dat optioneel het VB-AASP systeem ook zal kunnen worden geleverd voor Al-Ko Air Premium X2 luchtvering systemen.

 

 

Suspension Portal van VB-Airsuspension
Voor VB-Partners wordt op de Caravan Salon Düsseldorf het Suspension-Portal van VB-Airsuspension gepresenteerd. In dit digitale portal kunnen VB-Partners nu al ruim 1500 bestanden vinden die betrekking hebben op luchtvering, hulpluchtvering, schroefveren en andere vering componenten. Men heeft toegang tot o.a. montagehandleidingen, bedieningshandleidingen, TÜV goedkeuringen, goedkeuringen van verschillende voertuigfabrikanten (UBB’s en LONO’s), digitale diagnose, software update’s, optionele software, do’s en don’ts, USP’s en nog veel meer relevante voertuig, onderstel, banden en vering informatie.

 

Hiermee kan VB-Airsuspension haar VB-Partners nu nog sneller, met actuelere informatie , vakkundiger ondersteunen in het verlenen van service naar de eindgebruiker.

Alles wat de VB-Partners nodig hebben voor verkoop, inbouw en after-sales gerelateerde zaken kunnen zij nu vinden op het “Suspension Portal” van VB-Airsuspension.

 

U ziet het VB-Airsuspension Team heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten en nogmaals nodigen wij u dan ook graag uit om onze stand te bezoeken om onze noviteiten te bekijken. Medewerkers van VB-Airsuspension zullen alle dagen aanwezig zijn om u over alle details in te lichten!

 

 

Daily Chill Out, elke dag van 17.30 tot 19.30uur.

Om de mogelijkheid u tijdens deze beurs in een ontspannen sfeer persoonlijk te woord te kunnen staan houden wij elke dag van 17:30 tot 19:30 de Daily Chill Out. Onder het genot van een hapje en een drankje zal gezellig kunnen worden nagepraat over de bewogen dag, tevens brainstormen wij graag met u over nieuwe ideeën voor de toekomst met als doel “making every day smoother”.

 

Wij hopen u op een van deze dagen te mogen begroeten!

 

Voor meer informative kunt u contact opnemen met:

            Sander Dusseldorp
            Sales Manager
VB-Airsuspension Group
           
T:
+31 (0)315 - 25 72 09 | M: +31 (0)6 - 20 01 80 21

            E: sander.dusseldorp@vbairsuspension.com

            Martin Fabisch
            Sales Manager VB-Airsuspension, Duitsland

           
T: +49 (0)2333 - 9859 20 | M: +49 (0)172 - 57 68 240
           
E: fabisch@vbairsuspension.de


            Michael Brilman
            Sales manager VB-Airsuspension, Benelux

            T: +31 (0)315 - 25 72 07 | M: +31 (0)6 - 10 19 56 76

            E: michael.brilman@vbairsuspension.com

 

Wij verwachten u hiermee te hebben geïnformeerd en verblijven.

 

Met vriendelijke groeten,

VB-Airsuspension B.V.

 

 

P.S.

Uit onze ervaring kunnen wij u melden dat het uiterst zinvol is om op voorhand eventuele afspraken te regelen, hierdoor kunnen we onze spreektijd optimaal benutten. U kunt een afspraak maken met onze collega:

Mevrouw Kim Lapcevic-Nijenhuis:  Tel. +31 315 241075 - E-Mail: info@vbairsuspension.com

 

Natuurlijk zijn ook de spontane bezoeken altijd welkom.

 

Alleen voor pers: Indien wenselijk, zijn er afbeeldingen en verdere informatie op aanvraag vanaf aanvang CSD beschikbaar.

  

 

 

Victor Benno