VB Airsuspension
Nieuws

Superbus op TT circuit Assen

Geplaatst op 15-09-2011

In Augustus was het dan zover, de Gamma Racing Day te Assen.
Dit jaar stond de Gamma Racing Day in het teken van het “ nieuwe racen “ .
Verschillende elektrische aangedreven voertuigen waren te zien op deze 12e editie van de Gamma Racing Day.
Denk hierbij aan de TTXGP; de elektrisch aangedreven motorfietsen, de elektrisch aangedreven Tesla Roadsters en natuurlijk de elektrisch aangedreven Dakar buggy van Tim Coronel.
Naast alle elektrisch aangedreven voertuigen was er nog veel meer te zien op de Gamma Racing Day;
 

- De Talent cup 600
- ONK Dutch Supersport
- ONK Dutch Superbike
- ONK Zijspannen
- Dutch Supercar challenge
- BMW Mustang challenge

Dit jaar had de Gamma Racing Day zowaar een primeur ! Voor het eerst werd het innovatieve en duurzame voertuig de “Superbus” rijdend getoond aan het publiek.
De “Superbus“ is volledig elektrisch aangedreven door 4 elektromotoren die gezamenlijk 400 kW leveren ( 530 pk ). Met volle accu’s kan de “Superbus” een afstand van 210 km rijden en heeft het een kruissnelheid van 250 km/h. In de “Superbus” is plek voor 23 passagiers en 1 bestuurder ook is het mogelijk om er een rolstoel mee te vervoeren. De Superbus is 15 m lang , 2,5 m breed en 1,65 m hoog.
Hij heeft een gewicht van 10 ton en is in hoogte verstelbaar. De ”superbus” heeft een standaard rijhoogte van 33 cm en dit is aan te passen van 7 cm ( laagste stand ) t/m 40 cm (hoogste stand ). Deze optie wordt mede mogelijk gemaakt door de luchtvering van VB-Airsuspension die de auto kan laten zakken en heffen ( foto luchtveersysteem onder superbus). Door de luchtvering van VB-Airsuspension zal de rit in de “Superbus“ nog veiliger en comfortabeler zijn !
 

Het was een zeer interessante dag waar van alles te zien en te doen was en VB-Airsuspension is verheugd dat het heeft mogen meewerken aan zo’n innoverend project !

 

   
 

                                   

Victor Benno