VB Airsuspension
Nieuws

Het tweede raceweekend voor het VB-Airsuspension Racing Team zit erop !

Geplaatst op 25-06-2012

3D Cup Nürburgring 2012

Ulft 23-6-2012,

 
Het tweede raceweekend heeft plaatsgevonden op de Nürburgring in Duitsland.
Vrijdagochtend 15 juni zijn we vroeg vertrokken richting de Eifel. Het weer was niet al te best en we hebben de hele heenweg regen gehad. Gelukkig was het droog toen we aankwamen op het circuit en de zon begon zelfs te schijnen.
 
 
Om half 3 was de eerste vrije training van 20 minuten, die kon ik goed gebruiken omdat ik de baan nog moest leren. De eerste paar ronden was even wennen maar na een rondje of 4 kon ik de andere rijders al goed volgen. Elke ronde die ik reed werd het gevoel beter. Na 10 rondjes begon de motor slechter te lopen en gaf een motorstoring op het dashboard. Hij liep af en toe op één cilinder, balen want dan is de snelheid er helemaal uit.
 
 
Toen ik de pitstraat in kwam zag mijn vader dat er ook veel olie achter de staande cilinder lag, ook dat nog. Einde training voor mij. Toch nog een 18e tijd van de 35.
 
 
Terug in de paddock hebben we er een Ducati specialist bijgehaald voor advies. Die adviseerde wat olie uit de motor te halen omdat er iets te veel in zat. Ook hebben we nieuwe bougies gemonteerd en alle bedrading nagelopen. Dit was zo veel werk en helaas was de motor niet op tijd klaar voor de tweede vrije training. Heel jammer omdat ik die juist heel erg nodig heb. Na 4 uur sleutelen was de motor weer helemaal klaar. Met het proefdraaien liep de motor perfect en de storing was weg. Ook bleef het achter de staande cilinder gelukkig droog.
 
 
Op zaterdag kwam de regen met bakken uit de lucht. Volgens de Duitse buienradar bleef het ook de hele dag zo. Daarom hebben we de regenbanden gemonteerd. Spannend want ik heb pas 3 rondjes in de regen gereden. Om half 12 was de eerste training. De hele groep ging de baan op en na één bocht gleed er al iemand onderuit. Zo glad was het dus! Met mij ging het best goed en ik kon de rest weer goed bijhouden.
 
 
Na 2 rondjes begon de motor weer slecht te lopen. Hetzelfde probleem als op vrijdag. Maar in de regen is het een stuk gevaarlijker als de motor dan weer op één cilinder loopt en zo ineens weer op twee. Daarom ben ik meteen weer naar binnen gekomen. Einde training en einde weekend. Wij konden de motor niet meer aan de praat krijgen omdat we niet wisten waar we het moesten zoeken. We waren zaterdag immers ook al 4 uur bezig geweest.
 
 
Met een ontzettend rot gevoel hebben we de spullen gepakt en zijn we naar huis gegaan. De motor gaat nu naar Biggelaar, de Ducati specialist. Daar wordt de motor helemaal gecheckt zodat we dit in de toekomst niet nog een keer mee hoeven maken.
 
 
Volgende race, Spa Francorchamps 18 en 19 augustus… Hopen op meer geluk!
Groetjes Nick

 

Victor Benno