VB Airsuspension
Nieuws

Laatse raceweekend voor het VB-Airsuspension Racing Team zit er helaas al weer op !

Geplaatst op 12-09-2012

Ulft 1-9-2012,

Twee en halve week geleden hebben wij weer een race gehad in Spa-Francorchamps. Dit weekend heeft niet lang geduurd, omdat na anderhalve ronde vrije training mijn blok is geploft. De carterdelen zijn van links naar rechts door gescheurd!

 
Heel erg jammer, niet alleen omdat mijn blok kapot is maar ook omdat we wederom geen goed resultaat neer hebben kunnen zetten. Het zit ons allemaal niet mee dit jaar.

 
De laatste twee weken ben ik bezig geweest om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Dit blok laten maken door middel van andere carters of een compleet ander blok kopen, wat natuurlijk niet goedkoop zal zijn. Ik heb mij door diverse mensen (die veel verstand hebben van Ducati racemotoren) laten informeren. Er is genoeg spul te koop op internet maar ik wil nu een echt raceblok!

 
Het blok waar ik dit jaar mee gereden heb heeft zwakke punten als je er mee gaat racen. Op den duur gaan ze allemaal kapot. Dit blok is goed voor op straat maar niet voor de race. Dit wist ik van tevoren helaas ook niet.. Blokken die wel voor de race zijn gemaakt zijn de R en RS blokken. Die hebben zand gegoten carters en zijn de homologatie modellen van het Word Superbike kampioenschap waar Ducati sinds 1990 14 keer kampioen in is geworden. Zo’n blok heb ik dus nu gekocht!

 
Het blok is van 2004 en heeft 1600 km gelopen. Hij is van een bekende uit de 3D Cup wereld. Deze man is sinds 1989 Ducati specialist en maakt veel blokken klaar voor andere rijders. Ik hoor alleen maar positieve verhalen over hem en dat is ook belangrijk. Hij gaat nu voor mij dat blok compleet reviseren zodat ik over een paar weken een nieuw Ducati 999R blok heb.

 
Helaas is dit blok niet op tijd klaar voor de laatste race in Assen.. Dit weekend zullen we dus ook aan ons voorbij moeten laten gaan.

 
Maar we kunnen niet wachten om volgend jaar met het nieuwe motorblok aan de start te staan!!!

 

Victor Benno