VB Airsuspension
Faq

Faq

VIN

Om een juiste passing van onze producten te kunnen garanderen, is het van belang om het voertuigtype correct te identificeren. Met name bij campers is dit essentieel, daar camperfabrikanten een breed scala aan uitvoeringen kennen en gebruik maken van diverse basisvoertuigen.

Voorbeeld : Ik ben in het bezit van een Dethleff Advantage A 6771-2 , welk type luchtvering kunt u mij adviseren?

Camperfabrikanten leveren een divers pakket aan voertuigen, waarbij ze altijd gebruik maken van drie verschillende elementen;

> Aandrijflijn; bijvoorbeeld Fiat Ducato, Iveco Daily of Mercedes-Benz Sprinter
> Chassis; bijvoorbeeld Fiat Ducato, AL-KO of eigenbouw
> Opbouw; bijvoorbeeld vol-integraal, alkoof of semi-alkoof op basis van een gesloten bestelwagen

Voor de bepaling van het juiste type vering is de merknaam van de camperfabrikant dus niet voldoende, informatie over aandrijflijn en chassistype is hiervoor relevante informatie.

Chassisnummer, VIN of Fahrzeug Identifikation Nummer
Ieder chassis wordt door de voertuigfabrikanten voorzien van een eigen serienummer (ookwel chassisnummer). Dit nummer geeft waardevolle informatie over type, uitvoering, gross vehicle weight (GVW) en motorisatie. U vind het chassisnummer terug op uw kentekenbewijs of Fahrzeugbrief.

Tevens wordt dit chassisnummer vermeld in het voertuig zelf. Bij moderne auto's is het te zien achter de voorruit (ter hoogte van het dashboard) of onder de stoelconsole van de bestuurder. Raadpleeg voor de exacte positie in uw voertuig het instructieboekje.

Het chassisnummer wordt in andere talen afgekort met;
VIN: Voertuig Identificatie Nummer
FIN: Fahrzeug Identifikation Nummer
VIN: Vehicle Identification Number

Bekijk hier de tabel met de genoemde Manufacturers code`s uit onze catalogus.
 

Victor Benno