VB Airsuspension
Ons bedrijf

Geschiedenis

De twee oprichters Iginio Voorhorst en Eric Bruil kwamen op het idee om luchtvering te ontwikkelen voor de lichte bedrijfswagen. Op dat moment waren er al wel luchtvering producten in de markt aanwezig, maar die waren alleen ontwikkeld voor de zware vrachtwagenbranche.
Dit leidde tot het oprichten van het bedrijf VB-techniek op 1 April 1993.

Met een gedegen ondernemingsplan en de uitgebreide kennis en ervaring bouwden de oprichters aan een florerend bedrijf.

Uniek en goedgeprijsd luchtveersysteem
Het doel was om een compleet, kwalitatief en goedgeprijsd luchtveersysteem te ontwikkelen voor lichte bedrijfswagens. Dit systeem zou makkelijk en simpel te monteren moeten zijn, zonder te hoeven knippen, lassen of door aanpassingen aan het bestaande chassis te hoeven doen.

In de toekomst zou het mogelijk moeten zijn om door VB-techniek getrainde dealers en importeurs een luchtveerset toe te sturen, zodat men dit zelf makkelijk bij een bepaald voertuig kon inbouwen. Tijdens de beginjaren was VB-techniek gericht op het ontwikkelen en op de markt brengen van haar product.

VB techniek naar VB Airsuspension
Bij het vieren van haar 12 ½-jarig jubileum in oktober 2005 heeft VB-techniek haar naam gewijzigd in VB-Airsuspension. Er werd gekozen voor deze naam omdat deze naam duidelijk de kernactiviteit weergeeft en internationaal begrepen wordt.

De luchtvering bij lichte bedrijfswagens bleek een groot succes, te zien aan het groeiende aantal verkochte sets zowel nationaal als internationaal.

Internationaal actief
Vandaag de dag heeft VB-Airsuspension een uitgebreid netwerk van dealers en importeurs/ distributeurs in Europa opgebouwd, deze VB-Airsuspension partners zijn getraind om al onze producten te installeren.

VB-Airsuspension heeft op dit moment drie buitenlandse vestigingen in Europa:

•VB-Airsuspension France S.A.R.L.
•VB-Airsuspension UK Ltd.
•VB-Airsuspension Deutschland GmbH
Internationaal leveren we op regelmatige basis aan de meeste EU lidstaten, alsmede aan Zwitserland, Turkije, Zuid-Korea, Singapore,Thailand, China, Australië, USA, Brazilië en Zuid Afrika.
 

Victor Benno